DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Deprem bölgesinden Amasya’ya gelen kalay ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

AMASYA (AA) – Kalaycılık yapan ve 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaşayan Mahmut Toka, il il gezerek mesleğini sürdürüyor.Toka, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremler sırasında Kahramanmaraş'ta olduğunu ve oturduğu ev…

Banner Resmi
24.05.2023
223
A+
A-

AMASYA (AA) – Kalaycılık yapan ve 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaşayan Mahmut Toka, il il gezerek mesleğini sürdürüyor.

Toka, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremler sırasında Kahramanmaraş'ta olduğunu ve oturduğu evinin ağır hasar aldığını söyledi.

Aile olarak yaklaşık 80 yıldır mesleklerini sürdürdüklerini aktaran Toka, şunları kaydetti:

“Kalaycılık mesleğini ben babamdan, babam da kendi babasından öğrenmiş, biz aile olarak yaklaşık seksen yıldır bu mesleği yapıyoruz. Ben 35 yıldır bu mesleği yapıyorum. Memleketi gezerek, kalaycılık yaparak ekmeğimizi kazanıyorum. Benden başka bu mesleği yapan belki birkaç kişi daha vardır. Bu mesleği yapan çok kişi kalmadı, bitme aşamasına gelen bir mesleği yaşatmaya çalışıyorum. Depremden etkilendiğimiz için bu bölgeye geldik, depremden önce kendi memleketimizde mesleğimizi icra ediyorduk.”

Toka'ya ata yadigarı bakır kaplarını kalaylatan Önder Bak ise “Dedemden ve nenemden eski bakır kapları kalaylattırmak istiyordum fakat buralarda bu işi yapan birisini bulamadım. Kahramanmaraş'tan gelen depremzede kardeşimiz kalayladı, ellerine sağlık çok güzel oldu ve ayrıca bu mesleği yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.