DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

İlkokul öğrencileri biriktirdikleri parayla ihtiyaçlı ailelere destek oldu

AMASYA (AA) – Amasya'nın Suluova ilçesinde ilkokul öğrencileri, biriktirdikleri para ve ailelerinin desteğiyle ihtiyaçlı ailelere yardımda …

İlkokul öğrencileri biriktirdikleri parayla ihtiyaçlı ailelere destek oldu
Banner Resmi
28.04.2022
156
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Suluova ilçesinde ilkokul öğrencileri, biriktirdikleri para ve ailelerinin desteğiyle ihtiyaçlı ailelere yardımda bulundu.

Suluova TOKİ Çelebi İlkokulu 1/E sınıfı öğretmeni Mustafa Bahar, ramazan ayında öğrencilerine yardımlaşma duygusunu kazandırmak amacıyla kampanya başlattı.

Bu kapsamda öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarının yanı sıra ailelerinin de desteğiyle 5 bin lira topladı.

Topladıkları parayla öğretmenleri eşliğinde bir mahalle bakkalına giderek veresiye defterinde üç ailenin 1600 liralık borcunu kapatan öğrenciler, ardından üç fırına askıda ekmek kampanyası için 2 bin lira destek sağladı.

Öğrenciler, ayrıca iki aileye 300'er liralık alışveriş çeki verdi, yetim ve öksüz çocukların giydirilmesi için 800 lira harcadı.

Mustafa Bahar, AA muhabirine, bilginin ve bilimin ışığında yetiştirdikleri çocuklara milli ve manevi değerleri de aşılamak istediklerini belirterek, “Onlara yardımlaşmayı, paylaşmayı ve vicdanlı birer birey olmayı öğretmeye çalıştık. Çok mutluyuz.” dedi.

Öğrencilerden Betül Birgül ise arkadaşlarıyla para biriktirerek bir aileyi sevindirdiklerini için mutlu olduklarını dile getirdi.

İlçede 10 yıldır bakkal işleten Bahattin Bayar da daha önce bazı vatandaşların bu şekilde ihtiyaç sahiplerine destek olduğunu söyledi.

Bayar, şunları kaydetti:

“Ama en güzeli çocukların yaptığı bu güzel davranış oldu, çok duygulandım. Kendilerine, öğretmenlerine, ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bizlere borcu olan ihtiyaç sahibi bir aile gelecek, diyeceğiz ki, 'Koca yürekli çocuklar sizlerin borcunu ödedi'. İnşallah bu örnek davranışları büyüyünce de devam eder. Ben de çocuklarımıza hediyeler vererek onları sevindirdim.”

Muhabir: Şükran Yücel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.