Dolar 32,3321
Euro 34,8373
Altın 2.405,87
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

Ördekler için Boraboy Gölü’nün yüzeyindeki buzu kestiler

AMASYA (AA) – Taşova'da son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Boraboy Gölü'ndeki ördekler, yüzeydeki buz kesilerek …

Ördekler için Boraboy Gölü’nün yüzeyindeki buzu kestiler
5 Şubat 2022 14:23
188
A+
A-

AMASYA (AA) – Taşova'da son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Boraboy Gölü'ndeki ördekler, yüzeydeki buz kesilerek suyla buluşturuldu.

Amasya kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta yer alan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Boraboy Gölü Tabiat Parkı çevresinde çok sayıda yaban hayvanı yaşam sürüyor.

Milli park görevlilerince kış mevsiminde aşırı kar yağdığı dönemlerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışması yapılıyor.

Boraboy Gölü Tabiat Parkı içinde yer alan tesiste çalışanlarca bakılan ördekler de gölün donması nedeniyle suya ulaşamadı. Bunun üzerine çalışanlar, gölün yüzeyinde 4 metrekarelik alanı motorlu testereyle keserek ördeklerin suya ulaşmasını sağladı.

Tesis çalışanlarından Latif Akça, gazetecilere, bölgede son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığını, soğuk havanın da etkisiyle gölün üzerinin tamamen buzla kaplandığını söyledi.

Tesiste 20 civarında ördek beslediklerini anlatan Akça, “Maalesef birkaçı telef oldu. Buz tutan göl zemini üzerinde motorlu testereyle kesim yaparak onlar için doğal yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Göl yüzeyinde yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşmuş. Ördekler, oluşturduğumuz alanda suya giriyor, biz de yemlerini veriyoruz.” dedi.

Akça, 4 yıldır tesiste çalıştığını, ilk defa bu kadar kar yağışı gördüğünü dile getirerek, göl yüzeyinin de daha önce bu kadar buz tutmadığını kaydetti.

Muhabir: Ali Bayaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.