DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

SMA hastası ve lösemili çocukların tedavisine katkı için bileklik örüyorlar

– Amasya’nın Merzifon ilçesinde “Kardeşlerimiz iyileşsin diye örüyoruz” sloganıyla proje başlatan ortaokul öğrencileri, bilekliklerin satışından elde edilen gelirin yarısını LÖSEV’e, yarısını da SMA hastası bir çocuğa bağışladı
– Beşinci sınıf öğrencisi Eylül Benli:
– “Arkadaşlarım harçlıklarıyla bilekliklerimizden alıyor. Öğretmenlerimiz de kendi isteğiyle bağışta bulunuyorlar. Herkes böyle bir proje başlatırsa çok iyi olur”

Banner Resmi
09.01.2023
139
A+
A-

AMASYA (AA) – HÜLYA TURAN – Amasya'nın Merzifon ilçesinde, öğretmenlerinin öncülüğünde ördükleri bileklikleri satan ortaokul öğrencileri, elde ettikleri geliri Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ve lösemi hastası çocukların tedavisine katkı sağlamak için bağışlıyor.

Merzifon Namık Kemal Ortaokulunda eğitim gören 40 öğrenci, Türkçe öğretmenleri Tuba Kaygusuz öncülüğünde, SMA ve lösemi hastası çocukların tedavi masraflarına katkıda bulunmak amacıyla “Kardeşlerimiz iyileşsin diye örüyoruz” sloganıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Proje kapsamında ders dışındaki zamanlarında renkli iplerle bileklikler ören öğrenciler, okul koridorunda satışa çıkardıkları ürünlerden elde ettikleri geliri, SMA ve lösemi hastası çocuklara ulaştırılması için ilgili kuruluşların ve vakıfların banka hesabına gönderiyor.

Öğrenciler, şu ana kadar bilekliklerin satışından elde ettikleri 1120 liranın yarısını Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfına (LÖSEV), yarısını da SMA hastası bir çocuğa bağışladı.

– “Çocuklara böyle projeler sosyal farkındalık kazandırır”

Öğretmen Tuba Kaygusuz, AA muhabirine, öğrencilerinin tedavi gören çocuklar için başlattığı projenin son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Öğrencilerinin yararlı bir şeyler yapabilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Kaygusuz, şunları söyledi:

“Sınıf öğretmenliğini yaptığım 5-B sınıfının böyle bir düşüncesi gelişti. Ben de çok sıcak karşıladım, faydalı olduğunu düşündüm. 'Damlaya damlaya göl olur' düşüncesiyle bu sosyal sorumluluk projesine başladık. Kendi emekleriyle yaptıkları bileklikleri yine kendi akranlarına satışa sunuyorlar. Elde ettikleri gelirleri de SMA hastası ve lösemili çocuklarımıza bağışlıyorlar. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Haftalık olarak bağış yapmayı düşünüyoruz. Çocuklara böyle projeler sosyal farkındalık kazandırır. Kendi becerileriyle, güçleriyle bir şeyler yaptıkları için kendilerine olan güveni artar diye düşünüyorum.”

Kaygusuz, geçen hafta LÖSEV'e ve İstanbul'da yaşayan SMA hastası bir çocuğa 560'ar lira bağış yaptıklarını belirterek, “Bir sonraki hedefimiz daha fazla çocuğumuza yardım etmek olacak.” dedi.

– “Böyle bir çalışma yaptığımız için çok mutluyum”

Öğrencilerden Eylül Benli ise anlamlı projede yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

Benli, “Arkadaşlarım harçlıklarıyla bilekliklerimizden alıyor. Öğretmenlerimiz de kendi isteğiyle bağışta bulunuyorlar. Herkes böyle bir proje başlatırsa çok iyi olur. Bebeklerin hayatına katkı sağlamış olurlar. Böyle bir çalışma yaptığımız için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.