Dolar 32,3057
Euro 34,6976
Altın 2.408,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Suluova ilçesinde 15. Akdağ Yayla Şenliği düzenlendi

AMASYA (AA) – Suluova ilçesinde Akdağlılar Derneğince 15. Akdağ Yayla Şenliği düzenlendi.Kapaklı Mesire Alanı'nda şenlik ateşinin yakılması ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Üçok, belediye olarak her yıl şenliğin yapılmasına destek…

Suluova ilçesinde 15. Akdağ Yayla Şenliği düzenlendi
28 Ağustos 2023 10:43
306
A+
A-

AMASYA (AA) – Suluova ilçesinde Akdağlılar Derneğince 15. Akdağ Yayla Şenliği düzenlendi.

Kapaklı Mesire Alanı'nda şenlik ateşinin yakılması ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Üçok, belediye olarak her yıl şenliğin yapılmasına destek verdiklerini söyledi.

Üçok, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Pir Sultan Abdal'ın çocukları Suluova'da kardeşçesine, hoşgörü içerisinde birbirlerine sevgi, saygı, muhabbet içerisinde yaşamaya devam ediyor elhamdülillah. Böylece binlerce yıldır da devam edecek. Sekiz yüz yıldır bu topraklarda yaşayan bu güzel insanlar Allah nasip edecek dualarımızla, gayretimizle, emeğimizle binlerce yıl yine burada kardeşçesine yaşayacaktır.” dedi.

Suluova Akdağlılar Dernek Başkanı Fahrettin Özdemir de şenliğe katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Özdemir, şenliğin düzenlenmesine destek veren Fatih Üçok'a çiçek takdim etti.

Yapılan şenlik ağalığını ise Mustafa Keten kazandı. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunların ardından Amasya Şehzadeler Kulübü tarafından off road yarışları düzenlendi.

Şenlik, çörek, yağlı ve keşkek gibi yöresel ikramların ardından sahne alan sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde vatandaşların halay çekmesi ile son buldu.

Şenliğe, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Kültür Müdürü Bilal Eken, AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto, İlçe Başkanı Mustafa Şen, TSO Başkanı Turgut Aksu, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.