DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Suluova’da mobil aşı birimi yüksekokul öğrencilerinin hizmetine sunuldu

AMASYA (AA) – Suluova'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'nda …

Banner Resmi
11.10.2021
265
A+
A-

AMASYA (AA) – Suluova'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'nda oluşturulan mobil aşı birimi öğrencilere aşı olma imkanı sunuyor.

İlçe Sağlık Müdürü Gülay Yetkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yüksekokul yerleşkesinde mobil aşı birimi oluşturduğunu söyledi.

Yetkin, ilçede ilk doz aşısını yaptıran 18 yaş üstü vatandaşların oranının yüzde 83.6, ikinci doz aşılarını yaptıranların ise yüzde 72.2 seviyelerinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Aşı olmayan, aşısı eksik olan öğrencilerin aşılamalarını bir an önce tamamlama arzusundayız. Amacımız üniversitede eğitim ve öğretiminin güvenli ve sağlıklı bir şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bunu aşılama oranlarımızı artırarak yapabiliriz. Bu nedenle aşılama çok önemli. İlçemizde kurumlarımız arasındaki iş birliğini üst düzeye çıkararak aşılamada oldukça iyi bir orana ulaştık, daha fazlası için de gayretlerimiz devam ediyor.”

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.