Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, anları ve yaşanılan deneyimleri stereoskopik 3D olarak ölümsüzleştiriyor

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, anları ve yaşanılan deneyimleri stereoskopik 3D olarak ölümsüzleştiriyor
31 Mayıs 2024 13:36
45
A+
A-

Acer bugün, SpatialLabs 3D cihaz yelpazesine en son eklenen SpatialLabs Eyes Stereo Kamerayı piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kompakt 3D kamera, SpatialLabs ürün serisiyle tamamen entegre olduğu için fotoğrafçılar tarafından çarpıcı ve stereoskopik görüntüler yakalamak ve bunları etkileyici 3D olarak görüntülemek için kullanılabiliyor. 

Acer Inc. COO’su Jerry Kao “SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, içerik kaydetme ve oluşturma yeteneklerinden görüntüleme ve etkileşime kadar çözümler sunarak Acer’ın stereoskopik 3D portföyünü tamamlıyor. Kullanıcıların, yeni kamera aracılığıyla çevrelerindeki dünyayı çarpıcı stereoskopik 3D olarak kayıt altına almalarına olanak sağlamayı umuyoruz ve oluşturup paylaşabilecekleri muhteşem içerikleri ve olasılıkları görmekten dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Modern Tasarımla Her Yerde Sezgisel Bas-Çek (Point and Shoot) 

Her bir göz başına 8 megapiksel çözünürlüğü, dahili selfie aynası ve hava koşullarına dayanıklı dış yüzeyiyle cep boyutundaki Acer SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, açık havada ve maceraseverler için outdoor’da önemli anları yakalamak için harika bir yol arkadaşı oluyor. Kusursuz ayarı dikkatle kalibre edilmiş lens hizalaması ile çekim deneyimlerini geliştirirken gelişmiş optik sistem ise konuları daha fazla 3D derinlik ve detayla fotoğraflamayı sağlıyor. 

Zahmetsiz görüntü kaydı için otomatik ve dokunmatik odak yetenekleriyle donatılan SpatialLabs Eyes, sorunsuz ve titreşimsiz kayıtlar için Elektronik Görüntü Sabitleme (EIS) özelliğiyle deneyimi daha da geliştiriyor. Çekim sonrası ortaya çıkacak sonucun daha profesyonel olması açısından kullandıkları cihazda daha yüksek kontrol arayan deneyimli fotoğrafçılar, ISO, beyaz ayarı ve enstantane hızı gibi değerleri ayarlayabilme esnekliğini sağlayan manuel mod seçeneğinden de memnun kalacak. 

Kameranın şist siyahı bir kaplama ile parlatılmış dış malzemesi, lens kapağı ve selfie aynası muhafazaları sofistike bir görünüm ve his sunmak için alüminyum kaplamayla kaplandı. Şık görünümü ve yenilikçi özellikleriyle tasarım uzmanlarının övgüsünü kazanan Acer SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, prestijli 2024 Red Dot ve iF Design Ödülleri’nin sahibi oldu. 

Fotoğrafların Ötesinde: 3D Streaming ve Gerçek Zamanlı Görüntülü Aramalar 

SpatialLabs 3D Kamera, sadece çarpıcı 3D görüntü ve videolar çekmenin ötesine geçiyor. Yeni Acer SpatialLabs Player 3.0 ile kullanıcıların 3D içeriklerini canlı olarak YouTube ve diğer streaming platformlarında paylaşmalarına imkan tanıyor ve gerçek zamanlı 3D streaming ve hikaye anlatımını mümkün kılıyor. 2024 yılının 3’üncü çeyreğinde gelecek olan SpatialLabs görüntülü görüşme widget’ı üzerinden video sohbetleri destekleyecek olan cihaz ile Teams (1080p), Zoom (720p) ve Google Meet (1080p) gibi uygulamalarda daha ilgi çekici, yüksek çözünürlüklü 3D video konferanslar yapılabilecek ve aramalara daha fazla gerçekçilik katmak için özelleştirilebilir derinlik özellikleri kullanılabilecek. 

Kullanıcılar içerikleri ister Acer SpatialLabs dizüstü bilgisayarlarında veya ekranlarında, ister VR/AR başlıklarında, isterse de 3D projektörlerde görüntülesin; SpatialLabs Eyes, 3D içeriklerin zenginliğini ve etkisini olması gerektiği gibi sunmaya yardımcı oluyor. Kamera ayrıca, kullanıcıların 3D portföylerine geri dönüp sürükleyici 3D yolculuklarını yeniden deneyimlemelerini sağlayan indirilebilir bir galeri özelliği ile birlikte geliyor. 

3D İçerik ve Uygulamalar için Yeni Geliştirici Araçları Serisi  

Acer aynı zamanda SpatialLabs Unreal 5.3 ve Unity 2021.3 LTS ve 2022.3 LTS eklentileri de dahil olmak üzere genişletilmiş bir geliştirici araçları serisini de duyurdu. Bu araçlar haziran ayı itibariyle 3D içerik üreticiler için erişime açık olacak. 

Ek olarak SpatialLabs Pro cihazlarıyla tam uyumlu yeni SpatialLabs Model Viewer Pro uygulamasının da kullanıma sunulması planlanıyor. Uygulama, ticari kullanılabilirlik için özel olarak tasarlanmış yeni özelliklerle 3D içerik iş akışını ve kullanıcı deneyimlerini geliştirmek üzere tasarlandı. 

Başlıca 3D dosya formatlarına yönelik desteği ve gelişmiş glTF desteğiyle birlikte yeni sunum modu, geliştiricilerin sıfırdan proje geliştirmeye gerek kalmadan görüntüleme ve özelleştirme için bir model kataloğunu sırayla incelemesine, özelleştirmesine ve sergilemesine olanak tanıyor. Uygulama, sanal bir döner tabla ekleme, istenilen logo ve arka planların yer aldığı katmanların yanı sıra tercih edilen HDRI ile özelleştirmeler gibi özellikleri içeriyor. Bu da uygulamayı showroom’lar ve profesyonel sunumlardaki 3D kurulumlar için ideal bir çözüm haline getiriyor. Daha fazla detay için SpatialLabs geliştirici sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Fiyat ve Bulunabilirlik 

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Kamera (ASEC-1) EMEA bölgesinde 3’üncü çeyrek itibariyle 549 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen acer adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin. 

Ürün görselleri ve özellikleri için Acer Medya Merkezini ziyaret edebilir veya tüm duyuruları görmek için Acer Basın Odasını ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.