Dolar 34,0628
Euro 37,7405
Altın 2.758,85
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Türkiye’nin İlk Özel Şoför Hizmeti Motovale, Yeni Mobil Platformu ile Yatırım Turunda

Türkiye’nin İlk Özel Şoför Hizmeti Motovale, Yeni Mobil Platformu ile Yatırım Turunda
30 Ağustos 2024 14:24
1
A+
A-

Yeni mobil uygulaması sayesinde daha ölçeklenebilir hale gelen iş modeli ile Türkiyenin ötesine genişlemeyi hedefleyen Motovale, eylül ayında yatırım turuna çıkıyor.

 

Türkiye’yi anlık özel şoför hizmeti ile tanıştıran ve inovatif yaklaşımıyla ulaşım sektöründe yepyeni bir kategori ismi yaratan Motovale, 2023’ten bu yana geliştirdiği uygulama platformu ile yeni yatırımcılarını arıyor. Önceki iş modelinde, kullanıcılarına kendi bünyesindeki şoför sayısı ile sınırlı bir ulaşım hizmeti sağlayan Motovale, inovasyon odaklı vizyonu ve yatırımlarıyla, araç sahiplerini Motovale onaylı profesyonel şoförlerle buluşturan, ölçeklenebilir bir teknoloji platformuna dönüştü. Bu sayede etki alanını hızla genişletmeyi hedefleyen şirket, Eylül ayında yatırım turuna çıkıyor. 

 

Teknolojik yatırım: Motovale APP 

Müşterilerinin değişen alışkanlık ve ihtiyaçlarına yenilikçi çözümlerle cevap veren Motovale; 2023 yılında yaptığı teknoloji yatırımı Motovale App ile, bir özel şoför hizmeti sağlayıcısından, bir mobil uygulama platformuna dönüştürerek, iş modelini çok daha ölçeklenebilir bir hale getirdi. Saat fark etmeksizin, hemen veya tercih edilen ileri bir zamanda, belirlenen rotaya yönlendirilen özel şoför ile hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sağlayan uygulama, ödeme sürecini de iyzico’nun güçlü alt yapısı ile yöneterek kullanıcılarına güvenli ve pratik bir deneyim sunuyor.

 

1 milyon km seyahat 

Motovale; kurulduğu günden bu yana ulaştığı 7 bin kullanıcısıyla, 50 bin adet yolculuk ile 1 milyon kilometrenin üzerinde seyahate imza attı. Yeni mobil uygulaması ile kullanıcılarının yolculuk deneyimini daha da pratik hale getiren Motovale; ayrıcalık sağlayan yeni hizmetleri ile de kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor. 

 

Motovale App ile yeni hedefler, yeni ülkeler

Her geçen gün artan üye sayısı ile yatırım hedeflerini de büyüten Motovale, İstanbul’dan sonra Bodrum’da da hizmet vermeye başladı. Motovale; fonlama sonrası Türkiye’deki diğer büyük illerde de hizmet sunmaya hazırlanıyor. Orta vadede ise Hollanda’da şirket açarak bu alandaki öncü hizmetini yurt dışına taşıyacak. 

 

Motovale ile güvenli yolculuk 

TÜİK, Ankara Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya göre; 2023 yılında Türkiye’de gerçekleşen 1 milyonun üzerinde trafik kazasında, 235.071 kişi hayatını kaybetmiş; kazaların başlıca nedenlerinin hız, alkol, madde kullanımı ve uyku eksikliği olduğu belirlenmiştir. Bu sayıları azaltma misyonu ile Motovale; araç sahiplerini tedbirli olmaya çağırıyor ve kullanıcılarına güvenli bir yolculuk vadediyor.

 

Yeni hizmet avantajları

Müşterilerinin ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilme yetisi ile hizmet alanlarını çeşitlendiren Motovale, araçların bakım, muayene ve tamir süreçleri için transfer hizmeti sağlamanın yanı sıra, havaalanı veya yazlık gibi lokasyonlar için de araç götürme – getirme hizmeti sunuyor. 

 

Gece etkinlikleri sonrası, evlerine ya da otellerine kendi araçlarının konforunda, güvenli bir şekilde varmak isteyenlerin de tercihi olan uygulama, şimdi çok daha erişilebilir olan premium yolculuk deneyimi ile kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor. Aktif olduğu şehirlerde eğlence hayatının nabzını tutan Motovale, kullanıcı kitlesine farklı etkinlik fikirleri ve prestijli markalarla kampanyalar da sunuyor. 

 

Kurucu Ortak Tunç Akdoğan: Büyüme serüvenimize yurt dışında da devam edeceğiz

Yatırım turu hakkında açıklama yapan Kurucu Ortak Tunç Akdoğan: Farklı, yenilikçi iş modelimizle 2009 yılında sektöre hızla giriş yaparak yeni bir alan açtık. Bugün ise hayata geçirdiğimiz yeni mobil uygulama platformumuz üzerinden kolayca oluşturulabilecek bir yolculuk talebi ile dilediğiniz yere kendi aracınızla gitmenin keyfini, konforunu güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsunuz. Öte yandan platformumuz, ülkemizdeki profesyonel şoför kitlesine de yüksek yetkinlik standartlarımız dahilinde istihdam yaratmamızı sağlıyor. Yeni iş modelimiz ile hizmet ağımızı daha çok genişletecek ve bu alanda yeni yatırımlarımızı hayata geçirerek büyüme serüvenimize yurt dışında da devam edeceğiz.

 

iyzico CEOsu ve Motovale danışma kurulu üyesi Orkun Saitoğlu: İş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Motovale APP’e güçlü ve güvenli bir ödeme altyapısı kuran iyzico’nun CEO’su ve aynı zamanda  Motovale danışma kurulu üyesi Orkun Saitoğlu “Bugüne kadar pek çok şirketin dijitalleşme sürecine katkı sağlamış bir marka olarak, Motovale gibi kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, daha güvenli kılmayı misyon edinmiş bir firma ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Motovale’nin hizmetini ve haliyle sektörünü geliştirmeye yönelik, vizyoner yaklaşımı ile sadece Türkiye’de değil, dünyada da adını duyuracağına inanıyorum. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.