Dolar 32,6410
Euro 34,9781
Altın 2.423,94
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Açık
Samsun
27°C
Açık
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C

330 Hemşire sağlık sektörüne uğurlandı

330 Hemşire sağlık sektörüne uğurlandı
15 Haziran 2024 05:18
34
A+
A-

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 55 Ege Kampüs Tören Şölen Alanında gerçekleşti.  Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Ege Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunlar Derneği Başkanı Gülengül Mermer, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ebru Melek Benligül,  öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, “Sizlere öncelikle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamlarını iletiyorum.  İzmir’in eşsiz güzelliklerini barındıran bu şehirde, köklü bir Üniversite olan Ege Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Öğrenci odaklı Üniversitemiz, bilimsel araştırma ve uluslararası iş birliği alanlarında öncü bir kurum olarak, sizlere eğitim ve öğretimde en iyisini sunmaya gayret etmiştir” diye konuştu.

Gençlere seslenen Prof. Dr. Şengün, “Üniversitemizin ilk kurulan üç fakültesinden biri olan Hemşirelik Fakültesinin, köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla sizlere sunduğu imkânlar, geleceğinizin parlak olacağına olan inancımızı pekiştiriyor. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemiz için yapacağınız çok şeyler var. Mezuniyetinizin ardından, sağlık sektöründe karşılaşacağınız her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce ve donanıma sahip olduğunuza inanıyorum. Meslek yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, İyi ki Egeliyiz” diye konuştu.

“Biz çok güçlü bir aileyiz”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Ege Üniversitesi; öğretim, sürdürülebilirlik, bilimsel performans ve uluslararasılaşma gibi birçok kategoride her geçen gün yükselişini sürdürmektedir. Fakültemiz, ülkemizde ve Avrupa’da Hemşirelik eğitimini lisans düzeyinde başlatan ilk Hemşirelik Lisans programıdır. Fakültemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, dünya standartlarında rekabet edebilecek akademisyen ve hemşirelerin yetiştirildiği model bir eğitim kurumu olma vizyonuyla hareket etmektedir. 22 Avrupa ülkesinden,52 Üniversiteden üyeleri bulunan ve Fakültemizin de 2006 yılından itibaren üyesi olduğu dünyanın en büyük meslek ağı olan Florence Network’e üyeliğimiz, mezunlarımızın bir yıl içinde yüzde 90’ının istihdam edilmesi, ulusal ve uluslararası arenada tercih edilen, özgüvenli bir fakülte olduğumuzun en güzel kanıtlarındandır” dedi.

Prof. Dr. Dönmez, “İlk mezunumuzdan bugüne kadar 7 bin 157 mezun veren Fakültemizde bugün 330 öğrencimiz mezuniyet sevincini yaşıyor.  Öğrencilerimiz, her zaman birlikte çalıştığımız sahadaki meslektaşlarımız, sağlık hizmeti sunan kurumlarımız, mesleki derneklerimiz, Fakültemizde, milli ve mesleki değerleri benimseyen başarılı, özverili, öğrenci odaklı akademik kadromuz, idari ve destek personelimiz ile biz çok güçlü bir aileyiz” dedi.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır”

Mezunlara seslenen Prof. Dr. Dönmez, “Birlikte başladığımız bu yolculuğa bugünden itibaren sizler, yetkili ve diplomalı hemşireler olarak kendi yolunuzda devam edeceksiniz. Sizlerden beklentimiz mesleğinizi icra ederken profesyonel ölçütlere, etik değerlere, ahlaka ve profesyonel ilişkilere uygun davranarak ülkesine en iyi şekilde hizmet eden bireyler olmanızdır. Sizler bugün yaşamınızın bir dönemini geride bırakırken Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ailesi olarak bundan sonraki yaşamınızda sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyoruz. Sözümü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile bitirmek isterim. ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapanlara artık sizler de dahil oldunuz”  diye konuştu.

“Mesleğimizi daha ileri taşımaya özen göstereceğiz”

Dönemi birincilikle bitiren Nalan Çoban ise “Hemşirelik eğitimi serüvenime başladığım Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde hemşireliğin bir meslekten öte bir bilim olarak işleyiş gösterdiğine, insan sağlığına olan etkisinin yadsınamaz oluşuna, insana bütüncül bir şekilde yaklaşan felsefesi oluşuna şahit oldum. Birçok insana fiziksel ve duygusal olarak dokunmak, iyileşmelerine destek olabilmek gibi güzel duygular yaşadım. Almış olduğum bu eğitim, omuzlarıma ömür boyu taşıyacağım mesleki bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğu en güzel şekilde gerçekleştirmek için gayret edeceğime inanıyorum. Atatürk’ün ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyenindir’ sözü doğrultusunda tüm mezun arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hemşirelik mesleği geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve teknolojik değişimlerle kendini yenilemeyi başarmış bir sağlık disiplinidir. Ben ve arkadaşlarım bize yüklenen hemşirelik bilinci ve sorumluluğuyla mesleğimizi geliştirmeye devam edecek ve hep daha ileri taşımaya özen göstereceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.