Dolar 32,8893
Euro 35,1561
Altın 2.430,42
BİST 10.568,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Çankaya Belediyesi, Çankaya Evlerinde düzenlediği mesleki eğitim kursları ile istihdama katkı sağlamaya devam ediyor

Çankaya Belediyesi, Çankaya Evlerinde düzenlediği mesleki eğitim kursları ile istihdama katkı sağlamaya devam ediyor
8 Haziran 2024 13:00
44
A+
A-

Çankaya Belediyesi istihdama yönelik kurs ve çalışmalarıyla örnek projelerini sürdürüyor. Çankaya Evlerinde düzenlenen meslek kursları, 7’den 70’e tüm vatandaşlara eğitim imkanı sağlıyor. Meslek kursları arasında popüler olan Cilt Bakımı Kursu, Cebeci Çankaya Evi’nde bu dönemin mezunlarını verdi. Haftada 3 gün süren 4,5 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 25 kursiyer, sertifikalarını aldılar. Her yaş ve meslek grubundan vatandaşın yararlandığı cilt bakımı kurslarında yalnızca kadınlar değil erkekler de eğitim alarak uzman olabiliyor.

ÜCRETSİZ MESLEK EĞİTİMİ
Mesleki eğitim kursları Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak veriliyor. Kurslarda eğitim gören Çankayalılar, Çankaya Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından verilen 377 saatlik eğitimin ardından cilt bakımı uzmanı olarak sertifikalarını alabiliyor.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Çankaya’nın tüm mesleki eğitim kursları büyük ilgi görürken; özellikle Protez Tırnak Yapımı, Kalıcı Makyaj ve Cilt Bakımı Çankaya Evlerinde düzenlenen en popüler kurslar oldu. Kursiyerler uzman eğitmenlerden aldıkları kurslarla kalıcı makyaj, protez tırnak ve cilt bakım tekniklerini öğreniyor. Kullanılan cihazları ve ürünleri yakından tanıyan ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, uzman açığı bulunan sektörde kolaylıkla iş bulabildiği gibi kendi güzellik ve cilt bakımı salonlarını da açabiliyorlar. Eğitimden yararlanan Çankayalılar, kursun sonunda profesyonel olarak istihdama katkı sunabilecek kapasiteye gelirken kuaför salonlarında çalışma imkanı da bulabiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.