Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C

Çankaya Evlerinde yetişkinler için verilen okuma ve yazma eğitimleri 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi

Çankaya Evlerinde yetişkinler için verilen okuma ve yazma eğitimleri 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi
28 Mayıs 2024 13:54
38
A+
A-

Çankaya Belediyesi, 7’den 70’e her kesimden vatandaş için hizmet vermeye devam ediyor. Çankaya Belediyesi tarafından 20 yıldır devam eden okuma yazma kursları, 2023-2024 yılı mezunlarını verdi. Bugüne kadar binlerce vatandaşın yararlandığı kurslar, çeşitli nedenlerle ilkokul eğitimi alamayarak okuma yazma öğrenemeyen Çankayalılara, Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak veriliyor. 

Mimar Sinan Çankaya Evi’nde de okuma yazma eğitimi alan 13 kadın kursiyer, bu dönem başarıyla mezun olarak sertifika sahibi oldu. Kasım ayından bu yana haftada 2 gün olarak verilen okuma yazma eğitimlerine katılan kursiyerlerin çoğu aynı zamanda iş hayatında da aktif olarak çalışan 45- 80 yaş aralığındaki kadınlardan oluşuyor. Çankaya’nın kırsal köylerinden de eğitim için gelen kursiyerler, okuma yazma bilmenin özellikle bir kadının hayatındaki her şeyi değiştirdiği vurgulayarak adını yazmak ve hastaneye gitmek gibi birçok işi artık kolaylıkla halledebildiklerini dile getirdiler. Kursiyerler, “İnsan 100 yaşında bile olsa imkanı varsa mutlaka okumalı” sözleriyle hem kurs eğitmenlerine hem de Çankaya Belediyesine teşekkür ettiler.

OKUMA YAZMA KURSLARINA YOĞUN TALEP

Çankaya Evlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Yoğun talebin olduğu okuma yazma kursları bu yıl 8 Çankaya Evi’nde iki farklı kademede gerçekleştirildi. Çankaya Evinde ücretsiz olarak verilen eğitimlerde okuma yazma kurslarının yaş ortalaması 60 iken katılımcıların çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bir dönem boyunca eğitimlerine devam eden kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgesine de sahip oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.