Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 29°C

EÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine farkındalık eğitimi verildi

EÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine farkındalık eğitimi verildi
29 Mayıs 2024 14:54
49
A+
A-

Eğitimi, BUCAKUT arama kurtarma ekibi üyesi Sergen Yılmaz verdi. Eğitim öncesi BUCAKUT ekibi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’i makamında ziyaret etti.

Eğitim müfredatlarında afet yönetiminin mutlaka yer alması gerektiğini ifade eden Sergen Yılmaz,  “Biz, bir afet ülkesiyiz. Özellikle deprem konusunda daha bilinçli hareket etmeliyiz. Deprem gerçeğini toplumun bütün kesimlerine benimsetmemiz gerekir. Bu bakımdan müfredata afet yönetiminin eklenmesi önemli bir adım olacaktır. Sağlam binalarda oturmamız, afet öncesi bilinçlenmemiz, afete hazırlıklı olmamız yeterli değil. Merkezi yönetimin, afet yönetiminde daha bilimsel bir hassasiyet geliştirmesi, toplumun afete bakış açısının değişmesine ve yaşananların kader olmadığının anlaşılmasına sebep olacaktır” dedi.

“Etkin hazırlık hayat kurtarır”

Afetler için alınması gereken önlemlerden bahseden Sergen Yılmaz, “Deprem esnasında alınan önlemler kurtarıcı olmayabilir. Afet, öncesinde etkin hazırlık gerektiren bir olgudur. Afet çantası hazırlamak hayati önem arz etmektedir. Afet çantasının içerisinde harici şarj cihazı, konserve gıdalar, düdük, el feneri gibi temel malzemelerin yanında mümkünse çadır ve uyku tulumu da gereklidir. Afet yardımının gecikmesi durumunda bu eşyalar kurtarıcı olabilir. Deprem anında her yere çök kapan tutun yapılmamalıdır. Sağlam ve sabitlenmiş eşyaların yanında bu tekniğinin uygulanması, hayat üçgeni oluşması için önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra cenin pozisyonunu alarak kendimizi olabildiğince küçültmek de deprem sonrası için kurtarıcı olabilmektedir” diye konuştu.

Eğitim sonrası Prof. Dr. Şadiye Deniz, BUCAKUT ekibine “Teşekkür Belgesi” takdim etti.  Prof. Dr. Deniz, “Bir kılavuz geliştirmeyi planlıyoruz.  Deprem vakalarındaki haberciliğe dair etik çerçevede oluşturulacak bu kılavuz, gazeteciler ve gazetecilik meslek örgütleri açısından meslek pratiği anlamında bir boşluğun doldurulmasına fayda sağlayacaktır” dedi.  

Eğitime katılan öğrenciler de etkinliğin bilinçlendirici olduğunu ve hayati önem taşıdığını belirterek katılım belgelerini aldılar. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.