Dolar 33,0622
Euro 36,0373
Altın 2.612,83
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

EÜ’den “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları”

EÜ’den “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları”
16 Temmuz 2024 19:48
1
A+
A-

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı dersliklerinde gerçekleştirilecek olan kursların işitme, makamsal algı, ritim algısı ve eser dinlemeden oluşan teorik eğitimleri, 29 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında, çalgı yapımı ve onarımı ile Türk halk oyunlarına yönelik uygulamalı atölye ise 12-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın Üniversitemize ‘Vefa Yılı’ olarak ilan ettiği bu yıl, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından biri olan okulumuzun 40’ıncı yılı. Sene boyunca gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeye devam edeceğimiz bilimsel ve sanatsal etkinliklerin yanında temmuz ayında müzikseverleri müziksel algı ve bellek geliştirme kurslarıyla buluşturuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Gülbey, “Kurslarımızda, işitsel olarak algılayabildiğinizi tekrar edebilme yeteneğini geliştirme odaklı ilerliyoruz. Müziği sevip ne yapacağını bilemeyen kursiyerlerimizin, okulumuzun öğretim elemanlarının yönlendirmeleri sayesinde müziğe ilk adımı atmalarını sağlayıp yetenekleri varsa cesaretlendirip ilerlemesine yardımcı oluyoruz. Kurslarımız gerek konservatuvar eğitiminde profesyonel olma yönünde hedefleri olanlar gerekse kendini keşfetmek isteyenler için yeni bir kapı açmaya olanak sağlıyor” diye konuştu.

Kursun teorik ve uygulamalı eğitimi kapsadığını vurgulayan Prof. Dr.  Gülbey, “Kurslarımızda piyano enstrümanı kullanılarak işitme dersi, tambur ve bağlama enstrümanları kullanılarak makamsal algı dersi, aynı zamanda ritim algısı ve eser dinleme dersleri de verilmektedir. Kursların üçüncü haftasında gerçekleşecek uygulamalı atölyelerde Çalgı Yapımı ve Onarımı bölümüyle alakalı çalışmalar kapsamında bir objenin modellenebilmesi ve gerçekleştirilebilmesine yönelik eğitim veriliyor. Türk Halk Oyunları bölümüyle alakalı atölye çalışmalarımızda farklı yörelerin danslarını öğretebilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kurs kayıtlarının 26 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Prof. Dr.  Gülbey, Kursların 29 Temmuz-16 Ağustos, uygulamalı atölyelerin ise 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Kursların EÜ DTMK’nin C Blok binasında düzenleneceğini söyleyen Prof. Dr. Gülbey, kursun 120 kişilik bir kontenjanla sınırlı olduğunu belirtti.

Kurslar hakkında daha fazla bilgiye https://konservatuvar.ege.edu.tr web sayfasından ulaşılabileceği bilgisini paylaşan Prof. Dr.  Gülbey, kaydolmak isteyen tüm öğrencilere kurs kayıt ofisine başvurmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.