Dolar 33,0483
Euro 36,0187
Altın 2.617,54
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

EÜ’nün 6 projesinin 4’ü desteklenmeye hak kazandı

EÜ’nün 6 projesinin 4’ü desteklenmeye hak kazandı
11 Temmuz 2024 16:00
15
A+
A-

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ikinci aşama panelleri kapsamında değerlendirilen 362 iş planından117’sinin destek alması uygun bulundu. Ege Üniversitesi adına; Ege Teknopark ve EBİLTEM işbirliği ile yürütülen BiGG-Ege Programı altında desteklenen ve TÜBİTAK’ın ikinci aşama panel değerlendirmesine sunulan 6 girişimden 4’ü destek almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Rektörlüğünün yüzde 100 hisse sahibi olduğu ve yüzde 100’e yakın doluluk oranı ile hizmet veren Ege Teknopark ve Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimizin iş birliğinde üniversitemizin Ar-Ge ve inovasyon potansiyeli gün geçtikçe daha fazla artıyor. Her iki birimimizin ortaklığıyla yürütülen BiGG-Ege Programı kapsamında TÜBİTAK’a sunulan 6 projeden 4’ü desteklenmeye uygun bulundu. Bu da yaklaşık olarak yüzde 67 başarı anlamına geliyor. Girişimcilerimiz TÜBİTAK’ın kendilerine sunduğu 900 bin liralık çekirdek sermaye ile iş fikirlerini daha hızlı şekilde hayata geçirerek katma değer sunacaklar. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak ‘Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize ekonomik katkı sağlayacak her türlü girişime destek vermek adına çaba sarf ediyoruz. Projeleri hibe almaya hak kazanan tüm girişimcileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Program kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emre İlker, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Karakaya, Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer ve Ege Üniversitesi Solunum Araştırmaları Merkezinden yardımcı araştırmacı Dr. Esra Atalay Şahar TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan araştırmacılar arasında yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.