Dolar 32,9564
Euro 35,3128
Altın 2.450,03
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Harran Üniversitesi’nde Üstün Yetenekliler Eğitim Paneli Gerçekleşti

Harran Üniversitesi’nde Üstün Yetenekliler Eğitim Paneli Gerçekleşti
29 Mayıs 2024 13:12
32
A+
A-

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Üstün Yetenekliler Eğitim Paneli ve Giftled Projesi Ödül Töreni’ düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde, Harran Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekai Ayık, Üstün Yetenekliler Paneli ve Giftled Projesi’nin tanıtımını yaptı. Ayık, üstün zekalı öğrenciler ve proje hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirirken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık da açılış konuşması ile programa katkı sağladı.

Panelde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Marilena Z. Leana Taşçılar, üstün zekalı ve yetenekli çocukların yürütücü işlevleri, planlama becerileri, tanılanması ve psikolojisi konularında kapsamlı bir sunum yaptı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Akgül ise üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi, yaratıcılık ve matematiksel yaratıcılık konularında konuştu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. M. Davut Gül, özel yetenekli öğrencilerin öğretmenlerinin pedagojik yetkinlikleri ve fen odaklı zenginleştirme çalışmaları üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Üstün yetenekli öğrenciler, potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmek için özel eğitim ve destek programlarına ihtiyaç duyarlar. Bu öğrenciler, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileriyle öne çıkarak toplum için önemli katkılar sağlayabilirler.

Programın ara bölümünde, katılımcılar birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma ve projeler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular. Bu bölümde ayrıca, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine dair çeşitli yöntem ve uygulamalar üzerine verimli tartışmalar gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü Harran Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Zekai Ayık üstlendi. Sunumların ardından panelistlere plaket takdim edildi ve Giftled Projesi Ödül Töreni’ne geçildi.

Giftled Projesi kapsamında gerçekleştirilen STEAM tasarım yarışmasında dereceye giren BİLSEM öğrencileri Adil Emir Arpacık, Ahsen Yurum, İbrahim Taha Çelik, Elif Hicran Demir, Eslem Kuzu, İbrahim Mert Bulut, Muhammet Emin Karakaş, Mirza Özkan, Musab Safa Turgut, Selim Tuna Birinci, Yusuf Çağrı Bayburs ve Yusuf Emre Aslan’a plaketleri takdim edildi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.