Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 28°C

Karşıyakalı kadın kursiyerlerden renkli açılış

Karşıyakalı kadın kursiyerlerden renkli açılış
23 Mayıs 2024 17:30
45
A+
A-

Karşıyakalı bestekar Işıltan Uşaklıgil’in Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ı akordeon çalarak karşıladığı açılışta renkli anlar yaşandı. Ünsal “Karşıyaka’nın üreten, yaratan ve her yaşta kendini geliştiren kadınlarına desteğimizi sürdürecek, birlikte daha da güçleneceğiz” dedi.

Karşıyaka’nın Şemikler Mahallesi’nde bulunan Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi, 2023-2024 sezonunda 8 farklı branşta hobi, el sanatları ve spor kurslarına ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kurslardan yaklaşık 400 Karşıyakalı kadın ücretsiz olarak yararlandı. Yıl boyunca çalışıp yeteneklerini geliştiren kursiyerler, açtıkları sergiyle el emeği göz nuru çalışmalarını beğeniye sundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın açılışını yaptığı sergide takı tasarım, resim ve wayuu örgü çanta branşlarındaki kurslarda hazırlanan eserler yer aldı.

UŞAKLIGİL ÇALDI, KADINLAR EŞLİK ETTİ

Davetliler arasında bulunan Karşıyakalı ünlü bestekar ve emekli müzik öğretmeni Işıltan Uşaklıgil, törene gelen Başkan Ünsal’ı akordeon çalarak karşıladı. Başkan ve katılımcıların Uşaklıgil’e coşkuyla eşlik ettiği anlar, renkli görüntülere sahne oldu. Açılışın ardından sergiyi gezen Ünsal’a kolye, Atatürk portresi, wayuu çanta ve şapka hediye edildi. Yoğun ilgi gören serginin 24 Mayıs Cuma günü saat 17.30’a kadar açık kalacağı belirtildi.

Merkezde gerçekleşen takı tasarım, resim, İngilizce, wayuu örgü çanta, diksiyon, mozaik, yoga ve pilates kursları Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. Hem Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nde hem de Karşıyaka Belediyesi’nin diğer mahalle merkezlerindeki yeni sezon kurs kayıtları ise Eylül ayında başlayacak.

“BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Kurslarımıza katılan ve harika çalışmalar ortaya çıkan tüm kursiyerlerimizi ve eğitmenlerini tek tek kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlarımız gibi kadınlara da eğitime, spora, sanata ve sosyal yaşama erişme imkanı sunmaya çalışıyoruz. Kadınların sosyal yaşamda daha aktif şekilde yer almalarını, aile bütçelerine katkı sunmalarını da sağlayacak beceriler edinmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz kurslarımızı ve diğer tüm hizmetlerimizi geliştirerek sürdürecek, birlikte daha da güçleneceğiz” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.