Dolar 32,6916
Euro 35,2530
Altın 2.447,69
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 29°C

Karşıyakalı miniklere geri dönüşüm bilinci aşılanıyor

Karşıyakalı miniklere geri dönüşüm bilinci aşılanıyor
8 Haziran 2024 14:06
35
A+
A-

Çevre ve atık yönetimi konularındaki çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ilkokul öğrencilerine 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüşüm eğitimi verdi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Çocuklarımızın çevre bilincine katkı sağlamak için eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Geri dönüşüm alanındaki faaliyetleriyle hem doğal çevrenin korunmasına katkı sunan hem de ekonomik değer yaratan Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerini de sürdürüyor. Uygulamalı eğitimler kapsamında, Türkbirliği İlkokulu ve Metin Aşık İlkokulu’ndan 60 öğrenci, Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne konuk oldu.

FARKINDALIK KAZANDILAR

Miniklere eşlik eden Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü uzmanları; geri dönüşümün çevre için önemi, geri kazanılabilir atık türleri, atık toplama, ayrıştırma ve geri kazanım süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Merkezin işleyişini yakından gözlemleme fırsatı bulan çocuklar, 13 farklı atık grubuna ait konteynerlerde atıkları ayırmayı öğrendi, pratik yaptı. Ziyaret sonrasında tüm öğrencilere geri dönüşümle ilgili hediyeler verildi. Tüm okullar randevu sistemi ile 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nden yararlanabiliyor. Merkezi ziyaret etmek isteyenler 0 537 659 38 03-399 42 55 numaralı telefondan randevu oluşturabiliyor. 

“EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Çocukların çevreye duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Geri dönüşüm konusunda bilinçlenmek ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek adına yürüttüğümüz bu çalışmalara destek olmak ve çocuklarımızın çabalarını takdir etmek bizim için büyük bir mutluluk. Çocuklarımızın çevre bilincine katkı sağlamak, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakabilmek ve hepimize düşen sorumlulukları hatırlatmak adına bu eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı çevremize katkı sağlamak ve çevre bilincini yaygınlaştırmak için destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.