Dolar 33,0874
Euro 36,0340
Altın 2.600,40
BİST 11.162,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Konak’ın müzisyen çocukları sertifikalarını aldı

Konak’ın müzisyen çocukları sertifikalarını aldı
12 Temmuz 2024 12:36
8
A+
A-

Konak Belediyesi’nin Avrupa Konseyi tarafından desteklenen “ROMACTED Faz II: İyi Yönetişimin Teşvik Edilmesi ve Yerel Düzeyde Romanların Güçlendirilmesi” Programı kapsamında düzenlediği “Roman Müzik Okulu” projesi mezunları sertifikalarına kavuştu. Roman Kültür Merkezi önünde düzenlenen sertifika törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP İl Başkan Yardımcısı Emin Karameşe, İzmir Sahne Çalışanları Derneği Başkanı Muammer Açıkpazu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Roman Müzik Okulu eğitmenleri, öğrenci ve velileri katıldı. Kanun, keman, klarnet ve ritim olmak üzere farklı enstrüman gruplarında eğitim alan ve programı başarıyla tamamlayan 13-18 yaş aralığındaki 20 çocuk, törenin ardından mini bir konser verdi.

 

Başkan Mutlu: Çocuklarımızla gurur duyuyorum

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sertifika törenindeki konuşmasında, doğuştan gelen yeteneklerini aldıkları eğitimle daha da ileri taşıyan çocukları kutladı ve şunları söyledi:

“Buraya emek veren, bilgisini ve becerisini bizlerle ve çocuklarımızla paylaşan herkese yürek dolusu teşekkürler. Bu binayı tabii ki hep açık tutacağız. Bir şeyi yapmış olmak için yapmayı seven biri değilim. İddialı olmamız gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımız burada eğitim alıyorsa, artık hepsi güzel sanatlar lisesini kazanacak, hepsi üniversitede müzik üzerine okuyacak gözüyle bakıyorum. Belediye olarak küçük bir desteğimiz bile çocuklarımızın doğuştan gelen yeteneklerini bambaşka yerlere götürüyor. Önemli olan bu ilişkiyi doğru saptamak ve doğru sağlamak. Bana göre çok yetenekliler. Bu yaşta birçok müzik aletini birlikte çalıyorlar. Hepsiyle gerçekten guruR duyuyorum.”

 

“Her zaman yanlarındayız”

Çocukların yeteneklerini geliştirebilmeleri ve daha mutlu, daha güzel bir geleceğe adım atmaları için her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Başkan Mutlu, “Yetenekli çocuklarımızın daha iyi bir noktaya gelmesi için doğru ilişkiler kuruyoruz. Olten Filarmoni Orkestrası hocaları buradaki çok yetenekli çocuklarımıza takviye dersler vermeye başladı bile. Elimizden gelen olanaklarla, Konak’ın en büyük zenginliklerinden olan müziğe yetenekli çocuklarımızın daha farklı, daha mutlu, daha güzel bir hayat yaşamaları için her zaman yanlarındayız” dedi.

 

Başkan Mutlu’ya teşekkür

Tören açılışında söz alan Roman Müzik Okulu Ritim Eğitmeni Erkan Süren, Başkan Mutlu’ya teşekkürlerini şu sözlerle iletti:

“Roman Mahallesi’nde böyle bir imkanın sunulması, gelecekte de çocuklarımızın güzel bir eğitim almaları, faydalı birer birey olmaları için bize bu imkanı sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.”

 

Müzik Okulu’na yoğun ilgi

Romacted Programı Kolaylaştırıcısı Hasan Hüseyin Karabıyık ise Roman Müzik Okulu’na yoğun ilgi gösterildiğine dikkat çekerek, “Her enstrüman alanından beşer öğrenci belirlemişken öğrenci sayımız klarnette on bire, ritimde dokuza çıktı. Demek ki aileler çocuklarının yeteneklerine ve eğitmenlere güvendiklerini gösteriyor. Bunun devam etmesini, sürdürülebilir olmasını istiyoruz” dedi.

 

Sürdürülebilir proje

Roman Müzik Okulu Proje Ortağı ve İzmir Sahne Çalışanları Derneği Başkanı Muammer Açıkpazu da Konak’ta müzik eğitimlerine çok talep olduğunu belirterek, “Bu projelerin devamlılığının sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Roman Müzik Okulu öğrencilerinden mini konser

Sertifika töreninin ardından Roman Müzik Okulu öğrencileri, hünerlerini gösterme fırsatı da buldukları mini bir konser verdi. Ritim branşı öğrencisi Berat Bakbak, tüm okul arkadaşları adına Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkür etti ve muhteşem bir darbuka solosu performansı sergiledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.