Dolar 33,0953
Euro 36,2475
Altın 2.633,69
BİST 11.107,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
30°C
Hafif Yağmurlu
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz yerli yazılım projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz yerli yazılım projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor”
17 Temmuz 2024 13:12
1
A+
A-

Ege Üniversitesinde dijitalleşme vizyonu doğrultusunda, birimlerin ve öğretim elemanlarının akademik performanslarının

takibini ve analizini sağlayacak “Veri İzleme ve Değerlendirme Yönetim Sistemi (VİDYS)” kullanıma açıldı. VİDYS tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizi kendi imkânlarımız ile yenilikçi teknolojilerle buluşturuyoruz. Akademinin dijitalleşme yolculuğunda öncü rol üstleniyoruz.  Akademik ve idari iş ve hizmet akış süreçlerini daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması için dijital araçlar geliştiriyor, akademik faaliyetlerimizin dijital dönüşümünü sağlıyoruz. Dijitalleşme sürecinde, bilgi teknolojilerini en etkin şekilde kullanmayı sürdüreceğiz” dedi.

Ege Üniversitesinin kendi imkânları ile geliştirilen VİDYS Sistemi Tanıtım ve Eğitim Toplantısı Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın katıldığı programla gerçekleştirildi. Ege Üniversitesinde görev yapan akademisyen ve araştırmacıların katıldığı toplantıda Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Osman Ünalır, hem yeni sistemle hem de dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen uygulamalarla ilgili bir sunum yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrenci odaklı, tam akredite, uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi etiketine sahip bir üniversite olarak, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerine yönelik çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Bugün, üniversitemizin dijitalleşme süreçleri kapsamında önemli bir adımı daha sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Üniversitemizin Web of Science yayın verilerinin izlenmesi ve yönetilmesine yönelik olarak geliştirdiğimiz yeni sistemin tanıtım ve eğitim toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bilgi çağının getirdiği yenilikler, üniversitemiz için de büyük fırsatlar sunmaktadır. Akademik başarılarımızı ve bilimsel katkılarımızı daha etkin bir şekilde izleyebilmek, yönetebilmek ve paylaşabilmek için dijitalleşme sürecine hız vermek kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu bağlamda, yayın verilerinin izlenmesi ve yönetilmesine yönelik olarak geliştirilen bu sistem, akademik dünyada üniversitemizi bir adım öne taşıyacaktır” diye konuştu.

“Dijitalleşme sürecinde, bilgi teknolojilerini en etkin şekilde kullanmayı sürdüreceğiz”

Yeni sistemin;  “Veri Bütünlüğü ve Güvenliği”,  “Kolay Erişim ve Yönetim”, “İzlenebilirlik ve Performans Değerlendirmesi”,  “Şeffaflık ve İşbirliği” alanlarında önemli avantajlar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün burada toplanmamızın amacı, bu yeni sistemin nasıl kullanılacağını sizlerle paylaşmak ve uygulama süreçleri hakkında bilgi vermektir. Eğitim boyunca, sistemin tüm detaylarını öğrenme fırsatınız olacak. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Üniversitemizin dijitalleşme yolculuğunda bizlere verdikleri destek ve gösterdikleri özveri ile bu önemli adımı atmamızı sağladılar. Üniversitemizin geleceğini birlikte inşa etmekten duyduğum heyecanı ve gururu bir kez daha vurgulamak isterim. Yeni sistemimizin, hepimize hayırlı olmasını ve akademik çalışmalarımıza değerli katkılar sağlamasını diliyorum” dedi.

Etkinlikte, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Osman Ünalır, Veri İzleme ve Değerlendirme Yönetim Sistemini tanıtan bir sunum yaptı. Üniversitede gerçekleştirilen dijital dönüşüm çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Ünalır, etkinlik sonunda akademisyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.