Tohum Otizm Vakfı Okulu’nda Yeni Dönem Öğrenci Kayıtları Başladı!
Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları için 2024-2025 Eğitim dönemi 1 Temmuz’da yaz okulu ile başladı. Tohum Otizm Vakfı Okulu otizmli çocuklar için özel olarak hazırlanan yaz dönemine uygun ve yoğun eğitim programıyla hem öğrenmeyi hem de eğlenceyi bir araya getiriyor.
Okul çağında otizm spektrum bozukluğu tanısı almış çocukların kabul edildiği okulda eğitim hizmetleri, iletişim ve sosyal etkileşim becerileri ağırlıklı olmak üzere tüm gelişim alanlarını kapsayan yoğun ve birebir seansları içeriyor. Ayrıca, öğrencilerin akranları ile iletişim kurabilmeleri ve sosyal katılımlarını artırmaları için grup etkinlikleri organize ediliyor.
Haftada 2 günden 5 güne kadar farklı eğitim programı seçenekleri ile otizmli çocuklara uygulamalı davranış analizi ve seanslı eğitim veren Yaz Okulu 9 Ağustos 2024, Cuma gününe kadar devam edecek.
Yaz Okulu Dönemi: 1 Temmuz – 9 Ağustos 2024
Program İçeriği:
- Yoğun Bireysel Eğitimler,
- Konuşma, İletişim ve Sosyal Beceriler,
- Akran Etkileşimi,
- Eğlenceli Oyunlar,
- Günlük Yaşam ve Öz Bakım Kazanımları,
- Beslenme Eğitimleri ve
- Kaynaştırmaya Hazırlık Becerileri.
Otizmin bilinen tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim!
Aileler çocuklarında akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemliyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerektiğini belirtenTohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, otizmin doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel birfarklılık olduğunun altını çizdi. Otizmin başlıcabelirtileri arasında; başkaları ile göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağı ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor.
Eğitim-öğretim dönemi 11 ay süren Tohum Otizm Vakfı Okulu,Yaz Okulu sonrasında da eğitim vermeye devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı