Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 29°C

Bayram öncesi tatil fırsatlarıyla turizmde sezona hızlı açılış

Bayram öncesi tatil fırsatlarıyla turizmde sezona hızlı açılış
24 Mayıs 2024 19:18
45
A+
A-

Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, özel konserlerle bayramların vazgeçilmez tatil alternatifi olan Kıbrıs’la birlikte Ege ve Akdeniz kıyılarının yanı sıra vizesiz ziyaret edilebilen Mısır ve Balkan ülkeleri gibi yakın yurt dışı destinasyonların yerli turistin gözdesi olarak öne çıktığını söyledi. 

Turizm sektörü, Kurban Bayramı ve okulların yaz tatiline girişinin aynı döneme denk gelişiyle beraber sezona hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Yılda 3 milyondan fazla kişiye hizmet veren Coral Travel Group’un, Türkiye’de faaliyet gösteren tur operatörü Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, tatil alışverişlerinde ciddi oranlarda tasarruf sağlayan banka promosyonları ve erken rezervasyon fırsatları sayesinde sektörün önemli bir hareketlilik kazandığını vurguladı. Kamçı sektör olarak yaz sezonuna hızlı ve güçlü bir başlangıç yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Kamçı, tatil planlarını hâlâ yapmamış olan vatandaşlara, rezervasyon tutarlarına göre kademeli indirimlerden yararlanma imkânı sunan banka iş birliklerinden ay sonuna dek faydalanma çağrısı yaparken, 15 Haziran’a dek sürecek coraltatil.com’a üyelik kampanyasıyla da yurt içinde birçok tesiste indirimli fırsatlar sunacaklarını söyledi.      

Mısır’da High Class tatil deneyimi

Coral Travel Group olarak farklı kaynak pazarlardan bu yıl için yaklaşık 550 bin misafiri ağırlamayı planladıkları Mısır’ın vizesiz destinasyonlar arasında başı çektiğini söyleyen Kamçı, “Sharm el Sheikh için Kurban Bayramı özelinde hazırladığımız programlara olan talep fazlası bizi yeni uçak alternatifleri oluşturmaya itiyor. Türkiye’den sonra en çok misafiri ağırladığımız ülke olan Mısır’ın deniz, kum ve güneşiyle öne çıkan Hurghada bölgesinde grubumuzun otellerinden Xanadu Makadi Bay’de çok cazip fiyatlarla High Class segmentte hafızalarda yer edinecek bir tatil deneyimi sunuyoruz. Ayrıca özel turlarla da Mısır’ın tarihi gizemlerini barındıran piramitler ve Luxor’u gezme fırsatı sağlıyoruz” diye konuştu.   

Yurt dışı turlarında ilgi vizesiz ülkelere kayıyor

Geçerli Shengen vizesi bulunanlar ve yeşil pasaport sahiplerinin tatil için hâlâ Avrupa turlarını tercih etmeye devam ettiklerini belirten Kamçı, bir süredir gündemde olan vize sıkıntılarından dolayı iç pazarda, vizesiz seyahat kolaylığı sağlayan ülkelere düzenlenen turlara ilginin katlandığını ifade etti. 

Kamçı, kültür turlarıyla tanınan Balkanlar bölgesinin son dönemde deniz tatili sevenler için de önemli bir alternatif olmaya başladığının altını çizerek “Adriyatik kıyılarında yer alan Karadağ’ın Budva, Kotor kentleri ile Arnavutluk’un Ohri, Saranda, Avlonya gibi kıyı kentlerini kapsayan turlarımız, hem tarihi yapıları görmek hem de eşsiz güzellikteki sahillerde deniz tatilinin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor” dedi.   

Kıbrıs konserleriyle, Ege ve Akdeniz sahilleriyle gözde

Kıbrıs’ın her yıl olduğu gibi yine bayramların vazgeçilmez tatil beldelerinden biri olduğunu vurgulayan Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, “Bayram özel konserleriyle eğlencenin merkezi olan Kıbrıs otelleri çok cazip fırsatlar sunuyor. Tatilini yurt içinde değerlendirmek isteyenler için de seçenekler çok fazla. Dileyen Akdeniz ve Ege sahillerindeki her şey dahil tesislerde eğlence, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkartırken dileyen misafirlerimiz Karadeniz ve Likya Turlarıyla doğayla baş başa, kültür, tarih ve gastronomi odaklı bir seyahat deneyimi yaşayabilirler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.