Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

BBVA CEO’su Onur Genç, 2022 yılını 11 milyon yeni müşteri kapatacaklarını açıkladı

MADRİD (AA) – İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Onur Genç, 2022 yılını tüm dünyada 11 …

BBVA CEO’su Onur Genç, 2022 yılını 11 milyon yeni müşteri kapatacaklarını açıkladı
28 Kasım 2022 19:56
144
A+
A-

MADRİD (AA) – İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Onur Genç, 2022 yılını tüm dünyada 11 milyon yeni müşteri ile kapatacaklarını duyurdu.

Onur Genç, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 13. Expansion-KPMG Finans Buluşması etkinliğinde konuştu.

BBVA'nın yaklaşık bir yıl önce başladığı İtalya'daki dijital bireysel bankacılık hizmetinin gelişiminden oldukça memnun olduklarını vurgulayan Genç, “Bu yıl sonunda İtalya'da 160 bin müşteriye sahip olmayı umuyoruz. Bu, başlangıçtaki öngörülerimizin neredeyse üç katı. Amacımız, İtalya'daki müşterilerimiz için ilk referans bankası olmak.” dedi.

Genç, Avrupa'nın en iyi oranı olan yüzde 15'lik maddi sermaye getirisine sahip olan BBVA'nın bu yılı rekor bir rakamla, tüm dünyada 11 milyondan fazla yeni müşteri ile kapatacağının kesinleştiğini dile getirdi.

Son 4 yılda Brexit, Kovid-19 ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi dünya ekonomisini derinden etkileyen önemli gelişmelere göğüs gerdiklerini aktaran Genç, bu zorluklar bağlamında trendleri de belirlediklerini kaydetti.

Hissedarlarının getirilerini en üst düzeye çıkarmanın kendileri için bir öncelik olduğunu vurgulayan BBVA CEO'su, 2019'dan bu yana BBVA hisse payının (temettüler dahil) toplam getirisinin, Avrupa bankacılık sektörü ortalamasının yüzde 24 üzerinde olduğunu ifade etti.

Diğer yandan İspanya'da sol koalisyon hükümetinin, ekonomik krizle mücadele kapsamında bankalara getirdiği vergi uygulamasını eleştiren Genç, “Bu uygulamayı yerine getireceğiz ama hem fikir değiliz. Çünkü ekonomik büyümeyi etkileyecektir.” şeklinde konuştu.

Genç gibi İspanya'daki diğer bankaların üst düzey yöneticileri de hükümetin bankalardan vergi alma kararını eleştirdi.

– Onur Genç'e profesyonel liyakat ödülü verilecek

Bu arada Türkiye-İspanya Sanayi ve Ticaret Odası'nın 1 Aralık'ta Madrid'de düzenleyeceği ödül töreninde BBVA CEO'su Onur Genç'e “BBVA bankasını küreselleştirdiği ve küresel çaptaki bir İspanyol bankasına liderlik eden ilk Türk olduğu için profesyonel liyakat ödülü” verileceği öğrenildi.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.