Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

BEDAŞ’ın desteklediği Enerjinin Yıldızları Projesi’ne İstanbul’da 22 öğrenci daha katıldı

ANKARA (AA) – Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) desteğiyle Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki …

BEDAŞ’ın desteklediği Enerjinin Yıldızları Projesi’ne İstanbul’da 22 öğrenci daha katıldı
27 Eylül 2021 14:42
238
A+
A-

ANKARA (AA) – Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) desteğiyle Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Yüksek Gerilim Dalı bölümüne bu yıl 22 öğrenci dahil oldu.

BEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018-2021 yıllarında Enerjinin Yıldızları Projesi'ne katılarak Yüksek Gerilim Dalı bölümünde eğitim alan öğrenci sayısı İstanbul'da 89'a ulaştı.

Elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretmek ve Türkiye'de istihdama katkı sunmak hedefiyle 2018'de başlatılan Enerjinin Yıldızları Projesi'nin eğitimlerinden biri olan Yüksek Gerilim Dalı bölümünü bu yıl İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan 22 öğrenci tercih etti.

Yüksek Gerilim Dalı Laboratuvarı'nda uygulamalı eğitimin yanı sıra BEDAŞ'ta görev yapan uzmanlar tarafından hazırlanan ve artık müfredatta da yer alan Elektrik Piyasası Ders Kitabı yıl boyunca işleniyor. Bu dalı tercih edenler elektrik piyasası dersi başta olmak üzere şebeke bakımı, malzeme eğitimi, havai hat uygulama, iş sağlığı ve güvenliği, aydınlatma, kayıp kaçak, müşteri operasyonları, sayaç ve ölçü eğitimi gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenme fırsatına sahip oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, gelecekteki meslektaşlarının uygulamalı eğitim alabilmeleri için İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yüksek Gerilim Laboratuvarı'nı kurduklarını belirterek, “Bu dalda eğitim alan öğrencilerimize burs ve staj imkanı sunarken iş hayatına ilk adımı atmaları konusunda da destek veriyoruz. Yüksek Gerilim Dalı'nın ilk açıldığı yıl bu bölümü tercih eden 12 öğrencimizin 12'si de mezun olur olmaz BEDAŞ'ta aramıza katıldı. Yine geçen yıl mezun olan 10 arkadaşımız BEDAŞ'ta işe başladı.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.