Dolar 34,4944
Euro 36,3655
Altın 2.965,81
BİST 9.221,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Kadın çiftçilere “Sağlıklı Üret, Güvenle Tüket” eğitimi

ÇARŞAMBA’DA ZİRAİ MÜCADELE İLAÇLARININ KULLANIMI, İLAÇ KALINTISI İLE BU ALANDAKİ TARIMSAL DESTEKLERİN KONU EDİLDİĞİ KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR. “ÇOCUKLARINIZ İÇİN, SAĞLIĞINIZ İÇİN REÇETE YAZDIRIN” VE “SAĞLIKLI ÜRET GÜVENLE TÜKET” SLOGANLARIYLA VERİLEN SÖZ KONUSU EĞİTİMLERDE BUGÜNE KADAR 12 MAHALLEDE TOPLAM 156 KADIN ÇİFTÇİYE ULAŞILDI.

Kadın çiftçilere “Sağlıklı Üret, Güvenle Tüket” eğitimi
19 Ekim 2021 20:22
426
A+
A-

SAMSUN (İHA) – Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çarşamba ilçesindeki kadın çiftçilere “Sağlıklı Üret, Güvenle Tüket” eğitimi verildi.

Çarşamba’da zirai mücadele ilaçlarının kullanımı, ilaç kalıntısı ile bu alandaki tarımsal desteklerin konu edildiği kadın çiftçi eğitimleri gerçekleştiriliyor. “Çocuklarınız İçin, Sağlığınız İçin Reçete Yazdırın” ve “Sağlıklı Üret, Güvenle Tüket” sloganlarıyla verilen söz konusu eğitimlerde bugüne kadar 12 mahallede toplam 156 kadın çiftçiye ulaşıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Bildiğimiz gibi Çarşamba Ovası’nda geniş bir tarımsal ürün yelpazesi bulunmakta. Fındık başta olmak üzere kivi, tarla tarımında buğday ve silajlık mısır ile örtü altı ve açıkta sebze yetiştiriciliği bu üretimin başında gelmektedir. Üretimde karşılaşılan hastalık ve zararlılara karşı kullanılan ilaçların kullanım şekilleri ve satın almadan önce mutlaka reçete yazdırılarak reçetede belirtilen tavsiyeler doğrultusunda kullanılması gibi önemle üzerinde durulması gereken konularda bakanlığımız politikaları doğrultusunda üreticilerimizi bilgilendirme gereği duyduk. Bu kapsamda, şu ana kadar 12 mahallemizdeki 156 kadın çiftçimize ulaşmış bulunmakla birlikte, 140 mahalleden oluşan ilçemizdeki tüm mahallelerde ‘Sağlıklı Üret Güvenle Tüket’ sloganı ile eğitimimizin tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.