Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Samsun’dan yılın ilk 3 ayında 148 ülkeye 321 milyon dolardan fazla ihracat yapıldı

SAMSUN (AA) – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'dan bu yılın ilk üç ayında 148 ülkeye 321 …

Samsun’dan yılın ilk 3 ayında 148 ülkeye 321 milyon dolardan fazla ihracat yapıldı
29 Nisan 2022 17:35
333
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'dan bu yılın ilk üç ayında 148 ülkeye 321 milyon 215 bin 70 dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 265 milyon 587 bin 172 dolarlık ihracat gerçekleştirilen Samsun'dan bu yılın aynı döneminde yüzde 20,9 artışla 321 milyon 215 bin 70 dolarlık ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti.

Bu dönemde 148 ülke ve beş serbest bölgeye ihracat yapıldığına işaret eden Murzioğlu, en fazla ihracatın sırasıyla Fas, ABD, Peru, Hollanda ve Gürcistan'a gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Yapılan bu ihracatla ilk güç ayda Samsun'un geçen yıla göre bir basamak yükselerek 19'uncu sırada yer aldığını aktaran Murzioğlu, “En fazla ihraç edilen ürünlerin başında demir çelik, değirmencilik, malt, nişasta, inülin, buğday glüteni, motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı, balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar ile kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları gelmektedir. Samsun, toplamda 72 fasılda ihracat yapmıştır.” ifadesini kullandı.

Murzioğlu, yılın ilk üç ayında yapılan ihracat rakamlarının ilerisi için umut verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığı dönemdeyiz. Samsun, geçen yıl tarihinde ilk kez 1 milyar dolar ihracat rakamını aştı. İhracatımız arttığı gibi ürün çeşidimiz ve ülke sayısı da artıyor. Firmalarımızın zor şartlara rağmen engelleri aşarak, yılmadan üreterek, istihdam yaratarak büyük azim ve kararlılıkla başarı öyküsü yazdığına şahit oluyoruz. Üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm firmalarımızın yetkililerini ve çalışanlarını kutluyorum.”

Muhabir: Nevbahar Dağlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.