DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’dan yılın ilk iki ayında 177 milyon dolarlık ihracat yapıldı

SAMSUN (AA) – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentten ocak-şubat döneminde 177 milyon 371 bin 338 …

Samsun’dan yılın ilk iki ayında 177 milyon dolarlık ihracat yapıldı
Banner Resmi
31.03.2022
353
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentten ocak-şubat döneminde 177 milyon 371 bin 338 dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre Samsun'un yılın ilk iki ayındaki ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,5 arttığını ifade etti.

Kentten ocak-şubat döneminde yapılan 177 milyon 371 bin 338 dolarlık dış satımda ilk beş ülkenin ABD, Fas, Hollanda, Gürcistan ve Yemen olduğu bilgisini veren Murzioğlu, bu ülkeleri Rusya, Almanya, Birleşik Krallık, Irak ve Suriye'nin izlediğini belirtti.

Ürün bazında ihracata değinen Murzioğlu, yurt dışına en fazla değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inülin ve buğday gluteni satıldığını, bu grubu demir ve çelik ile motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtlarının aksam, parça, aksesuarının takip ettiğini bildirdi.

Murzioğlu, Samsun'un geçen yıl tarihinde ilk kez dış satımda 1 milyar doları aştığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“İlimizin 70 çeşit ürün ihracatı yaptığını görüyoruz. Artan yatırım talepleri şehrimize yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırmayı gerekli kılmış, buna ilişkin süreç devam etmektedir. Yeni organize sanayimiz devreye girdiğinde inşallah istihdam sayımız ve ihracat rakamlarımız da artacaktır. Pandemiyle mücadele nedeniyle ekonomik olarak pek çok sektör büyük sıkıntılar yaşadı. Halen sonuçlarını görüyoruz ama hem ülke hem de Samsun olarak yaşanan krizi fırsata çevirmesini bildik. Bu sürecin belki de en az yıprananı sanayi sektörü oldu.”

Muhabir: Hülya Atakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.