Dolar 33,7475
Euro 37,4475
Altın 2.716,61
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 30°C

Womentum Programı, Kadın Öğrencilere Kariyer Yolculuklarında Destek Olmaya Devam Ediyor

Womentum Programı, Kadın Öğrencilere Kariyer Yolculuklarında Destek Olmaya Devam Ediyor
19 Ağustos 2024 21:24
1
A+
A-

Womentum Programı, Enerjisa Üretim’in ana partnerliğinde, imeceLAB’in yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin akademik desteğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Program kapsamında üç yıl içinde toplam 2.396 kişi mezun oldu.

 

Enerjisa Üretim’in ana partnerliğinde, imeceLAB’in yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin akademik desteğiyle 2022 yılından beri hayata geçirilen Womentum programı, kadın öğrencilerin profesyonel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir eğitim programı olma özelliği taşıyor. Kadınlara iş dünyasında etkin rol almaları ve liderlik pozisyonlarına hazırlanmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen program, her yıl yüzlerce kadın öğrenciye profesyonel bir başlangıç yapma imkânı sunuyor. Kadın öğrencilere “Kariyerine güçlü bir adımla başlamak ister misin?” sorusuyla yola çıkan Womentum, katılımcıların farklı alanlarda nitelikli eğitim almalarını ve istihdam süreçlerine katılımlarını kolaylaştırarak ülkemizde kadın istihdamına değer katmayı amaçlıyor.

 

Program, 3 Yılda 2.396 Katılımcıya Birlikte Öğrenme Deneyimi Sundu

Üniversite 3. ve 4. sınıf ya da meslek yüksekokulu son sınıf kadın öğrencilere yönelik düzenlenen programa yapılan başvurular, programa katılımla ilgili motivasyonlar ve beklentilerin yeterli şekilde aktarılması kriterlerine göre değerlendirildi.

 

Programın tamamı online olarak gerçekleştirilirken tüm eğitimlere yüzde 70 ve üzeri oranda katılan öğrenciler, Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür ekibi tarafından mülakata davet edilerek, gerçek bir mülakat deneyimi yaşıyorlar. Mülakatların ardından ise katılım belgesi almaya hak kazanıyorlar.

 

Program, 2022 yılında 525 mezun verdi ve yüzde 61 tamamlanma oranı elde ederek ilk yılında büyük bir başarı yakaladı. 2023 yılında ise 813 mezun ve 25 öğrencinin yüz yüze mülakat deneyimi ile yüzde 71 tamamlama oranına ulaştı. Bu yıl üçüncü senesini dolduran program, 1.058 katılımcı ve 26 kişinin yüz yüze mülakat deneyimi  ile süreci tamamladı. Böylelikle, üç yıl içinde toplam 2.396 kişi mezun oldu. Program, önümüzdeki yıllarda da daha fazla katılımcıya ulaşarak başarılarını artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.