Womentum Programı, Kadın Öğrencilere Kariyer Yolculuklarında Destek Olmaya Devam Ediyor
Womentum Programı, Enerjisa Üretim’in ana partnerliğinde, imeceLAB’in yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin akademik desteğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Program kapsamında üç yıl içinde toplam 2.396 kişi mezun oldu.
Enerjisa Üretim’in ana partnerliğinde, imeceLAB’in yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin akademik desteğiyle 2022 yılından beri hayata geçirilen Womentum programı, kadın öğrencilerin profesyonel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir eğitim programı olma özelliği taşıyor. Kadınlara iş dünyasında etkin rol almaları ve liderlik pozisyonlarına hazırlanmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen program, her yıl yüzlerce kadın öğrenciye profesyonel bir başlangıç yapma imkânı sunuyor. Kadın öğrencilere “Kariyerine güçlü bir adımla başlamak ister misin?” sorusuyla yola çıkan Womentum, katılımcıların farklı alanlarda nitelikli eğitim almalarını ve istihdam süreçlerine katılımlarını kolaylaştırarak ülkemizde kadın istihdamına değer katmayı amaçlıyor.
Program, 3 Yılda 2.396 Katılımcıya Birlikte Öğrenme Deneyimi Sundu
Üniversite 3. ve 4. sınıf ya da meslek yüksekokulu son sınıf kadın öğrencilere yönelik düzenlenen programa yapılan başvurular, programa katılımla ilgili motivasyonlar ve beklentilerin yeterli şekilde aktarılması kriterlerine göre değerlendirildi.
Programın tamamı online olarak gerçekleştirilirken tüm eğitimlere yüzde 70 ve üzeri oranda katılan öğrenciler, Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür ekibi tarafından mülakata davet edilerek, gerçek bir mülakat deneyimi yaşıyorlar. Mülakatların ardından ise katılım belgesi almaya hak kazanıyorlar.
Program, 2022 yılında 525 mezun verdi ve yüzde 61 tamamlanma oranı elde ederek ilk yılında büyük bir başarı yakaladı. 2023 yılında ise 813 mezun ve 25 öğrencinin yüz yüze mülakat deneyimi ile yüzde 71 tamamlama oranına ulaştı. Bu yıl üçüncü senesini dolduran program, 1.058 katılımcı ve 26 kişinin yüz yüze mülakat deneyimi ile süreci tamamladı. Böylelikle, üç yıl içinde toplam 2.396 kişi mezun oldu. Program, önümüzdeki yıllarda da daha fazla katılımcıya ulaşarak başarılarını artırmayı hedeflemektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı