Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

AKILLI OLUN

28 Mart 2020 19:15
851
A+
A-

AKILLI OLUN!

COVİD-19(KORONA VİRÜSÜN)’UN MUKTEDİRLERE MESAJI;

Dünyada var olan ülkeleri ekonomik gelişmişliklerine göre sınıflandırırken üçe ayrıldığını söyleyenler çoğunluktadır. Bunlar sırasıyla Gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkeler ve az gelişmiş ülkelerdir.

 Gelişmiş ve gelişmekte olduğunu iddia eden ülkelerin yöneticileri, kendi kamuoylarına ve dünyaya seslenirken;  Biz dünyanın en güçlü ülkesiyiz. Biz dünyanın en gelişmiş uçağını, topunu, tankını, helikopterini,  hava savunma sistemlerini, otomobilini, fabrikalarını, büyük eneri santrallerini, yolları, köprüleri, dünyanın en büyük hava alanları ve limanlarını, hastanelerini, okullarını yapıyoruz diyebilirler. Kara, deniz ve hava ulaşımında ulaştıkları başarıları anlatabilirler. Bazen de ekonomik gelişmişlik düzeyini anlatmak için; bizim kişi başına ortalama gelirimiz 10.000,20.000,30.000 hatta 40.000,50.000 Dolar diyebilirler. Hatta bazı ülkeler Aya ve diğer gezegenlere dolmuş seferleri yapacağını bu konudaki çalışmalarını tamamladıklarını övünerek anlatabilirler.

Dünya milletlerinin başına bela olan bu emperyalist güçler başta; ABD, AB ÜLKELERİ, RUSYA, ÇİN, JAPONYA gibi ülkeler dünyanın bütün zenginliklerini ve insanlarını ekonomik olarak sömüren ülkelerdir. Bu ülkeler her yere önce Demokrasi ve İnsan Haklarını götürdüklerini iddia ederler. Ancak durumun hiç de öyle olmadığını ülkemizin etrafında yaşanan savaşlar, getirdikleri acı, gözyaşı ve ekonomik çöküntüden anlıyoruz.

İşte dünya da düzenin böylece sürüp gideceğini ve dünyayı idare ettiğini sanan ülkeler ve o ülkelerin güçlü olduğunu sanan liderleri ve yöneticileri 31 ARALIKTA ÇİNDE görülen COVİD-19 (KORONA VİRÜSÜ)gerçeği ile yüz yüze geldiler.

Değerli okurlarım;

Şu anda dünyanın en güçlü ülkesi olduğunu düşünen ülkelerin liderleri, dünyanın en zengini olduğunu sanan iş adamı, sporcusu, sanatçısı, bilim insanları, tıp dünyasının en ünlü hocaları KOVİD-19 virüsü ile hastanelerde mücadele veriyor. Özel jetleri ile Dünyanın bir ucundan diğer ucuna gidebilen, dünyada ekonomik güçleri ile her imkâna ve güce sahip olacaklarını düşünen bir avuç zengin maalesef şu anda ya evlerinde ya da hastanelerde kendilerini sosyal hayattan izole ederek yaşamaya çalışıyor.

Ey muktedirler, zengin olduğunu düşünen kapitalistler, dünyanın en güçlüsü olduğunu sanan Devletler ve yöneticileri, dünyanın bütün zenginliklerini ve insanların emeklerini sömüren emperyalist güçler gördünüz değil mi; gözle görülmeyen küçücük bir virüs sizi ne hale getirdi. Hepiniz aslında bir hiçsiniz. Öyleyse artık şu kibri bırakın, sürekli kazanmak için değil, var olanı adilce paylaşmak sağlıklı ve mutlu yaşamak için çalışın. Yoksa kaçınılmaz son bugün KORONA ile yarın baka bir şekilde sizi gelir bulur. Unutmayın Dünya sadece sizin değil, fakir, zengin, kral, köylü, işçi, patron, Müslüman, Hıristiyan, inanan inanmayan, siyah, beyaz, hayvan, bitki hepimizin.

KORONA’DAN ALINMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ DERS, BIRAKIN KİBRİ AKILLI OLUN.

HEP KENDİ RAHATINIZ VE SALTANATINIZ İÇİN DEĞİL, BİRAZ DA GARİP GURABAYI SİZDEN BAŞKA DÜNYAYI DÜŞÜNÜN. EVDE KALIN SAĞLIKLI KALIN.

KORONA’YI DİNLEYİN AKILLI OLUN!…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.