Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

CHP’nin Yerel Seçim Stratejisi “Değişim Dediler Değişmediler”

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
29 Ocak 2024 08:40
392
A+
A-

Yerel seçimler, demokrasinin temel taşlarından biri olarak, vatandaşların yaşadığı şehir veya kasabalarını doğrudan etkileyen kritik bir süreçtir. 2024 Mart’taki yerel seçimleri, CHP için önemli bir viraj olacak. Ancak, son genel seçim kayıpları ve halk nezdinde olumsuz algı, parti yönetimini stratejilerini gözden geçirmeye yönlendirmeli.

CHP’nin tercih ettiği adaylar, seçmen nezdinde olumlu bir karşılık bulmuyor. “Halk bizim adayımıza mecbur” anlayışı, partinin tabanıyla uyum sağlamaktan uzak, halkın beklentilerine cevap verme konusunda yetersiz kalıyor. Aday belirleme sürecindeki “Adayı üyelere soralım” sistemi, demokratik bir süreci zedeliyor. Aday olmayı düşünen bireylerin kendi çevrelerini üye yapma eğilimi, nitelikli adayların önünü tıkayabiliyor.

CHP’nin mevcut Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci‘yi tekrar aday göstermemesi tartışmaları tekrardan alevlendirdi. İlçede yapılan tüm anketlerde AK Parti’den Aday Adayı olan İshak Taşçı ve CHP’nin Mevcut Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin başbaşa zirvede yer almasına rağmen Cemil Deveci’nin aday gösterilmemesi partinin seçim stratejisini ciddi şekilde sorgulanır hale getirdi. CHP’nin, seçimde başarılı olmak için en güçlü adayı belirleme sorumluluğu taşıdığı bir dönemde, Cemil Deveci’nin aday gösterilmemesi, partinin seçim mücadelesini zayıflattığı aşikardır. Anket sonuçları, Deveci’nin güçlü bir destekçi kitlesi bulunduğunu gösterirken, bu tercihin seçmende hayal kırıklığı yaratabileceği ve parti içinde bölünmelere sebep olabileceği endişelerini beraberinde getiriyor.

Anket sonuçlarına bakarak   kapısını çalıp ret cevabı alan İyi Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti tarafından aday gösterilmemesi durumunda tekrardan İshak TAŞÇI’nın kapısını çalarak ikna etmeyi hedeflediği herkes tarafından söylenirken, CHP’nin anketlerde lider konumda olan diğer bir ismi, Cemil Deveci’yi tercih etmemesi, partinin hatalı bir karar aldığına dair geniş bir kanaati beraberinde getiriyor.

Sonuç olarak, CHP’nin seçim stratejilerindeki bu hataların, partinin geleceği açısından ciddi sonuçları olabilir. Halkın beklentilerini dikkate almayan, şeffaflıktan uzak ve rekabetçi bir aday seçimi, partiyi seçmenin gözünde zayıf gösterir. CHP, bu hatalardan ders çıkararak, seçimlerde güçlü bir performans sergilemek zorundadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.