Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Samsun MHP Teşkilatları, Partililer ve Seçmenleri Yerel Seçimlerde Merkez İlçelerde Belediye Başkanlığı İstiyorlar.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
21 Aralık 2023 23:52
483
A+
A-

Son günlerde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalar, Türkiye genelinde Cumhuriyet İttifakı’na destek verecekleri yönündeydi. Ancak, yapılan kamuoyu araştırmaları ve anketler, MHP seçmenlerinin özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerinde Cumhur İttifakı yerine kendi adaylarına yönelik bir beklenti içinde olduğunu gösteriyor.

Samsun özelinde, merkez ilçe olarak bilinen Ilkadim, Bafra, Canik ve Çarşamba’da MHP’nin iddialı olduğu, hatta seçimleri kazanabilecek güce sahip olduğu belirtiliyor. Kamuoyu yoklamalarında, özellikle Ak Parti’nin yıllarca yönettiği Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e karşı bir tepki olduğu ve seçmenin ekonomik sıkıntılar ve geçim derdiyle boğuştuğu bir dönemde MHP’nin şansının yükseldiği vurgulanıyor.

Ancak, MHP Genel Merkezi’nin bu potansiyeli görmemesi ve Ak Parti kadrolarını koşulsuz destekleme kararını sürdürmesi durumunda, diğer muhalif partilerin ortak bir akıl ve uyumla çıkartacakları adaylar Samsun’da ön plana çıkabilir. Bu durumda, seçim sonuçlarını belirleyecek faktörün kazanan parti değil, çıkarılan adayların ismi olabileceği öngörülüyor.

Samsun’da MHP seçmeni ve destekçileri, sabırsızlıkla ilçe belediye başkanlıklarının kendilerine verilmesini umutla bekliyorlar. Ancak, tarihsel olarak bilinen bir gerçek var ki, eğer MHP Genel Merkezi, halkın beklentilerini göz ardı eder ve Ak Parti kadrolarına körü körüne destek vermeye devam ederse, 2024 Mart ayındaki yerel seçimlerde tarih tekerrür edebilir.

Samsun’da yeni bir dönem mi başlıyor, yoksa mevcut dengeler mi devam edecek, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler bu soruya cevap verecek gibi görünüyor.

YORUMLAR

  1. Yorgun Bozkurt dedi ki:

    Gerçekten MHP’nin böyle bir talebi var mı? Kim istiyor bunu?

    Adaylara bakınız. Karapıçak gibi yolsuzluklar ile adı anılan, kendi eşi dostu haricinde kimseye hayrı dokunmayan bir adamın belediye başkanı olduğu söyleniyor!

    Milletvekili Topsakal’ı Samsun’da gören yok. Topsakal, AKP’nin ilkadım aday adayı Haluk Tan için ankarada koşturduğu kadar MHP için koşturmadı.

    Topsakal’ın gölgesiyle partiye gelen Mucur ve ekibi Haluk Tan için adayımız olsun diye referans mektubu vermedi mi?

    Siz hala MHP istiyormuş falan filan. MHP fili olarak satılmış.