Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

SAMSUN VE MUSTAFA KEMAL

28 Nisan 2022 15:43
992
A+
A-

Yıl 1924 ;

‘’ Düşmanların İzmir’e çıktıkları ve bütün vatanı parçalamaya karar verdikleri günlerde idi ki, İstanbul’dan çıkarak Samsun’a gelmiştim. Bu güzel ve kıymetli şehirde yabancı askerler ve subaylar dolaşıyordu. Bu güzel şehir halkının içerisiyle ilişkisi, Merzifon’da bulunan yabancı askerlerle kesilmişti. Karadeniz’e açık olan bu şehir ve onun vatansever halkı , düşman donanmasının toplarıyla tehdit altında bulunuyordu.

Fakat bütün bunlara rağmen ben, Samsun’u ve Samsun halkını gördüğüm zaman memleket ve millete ait bütün planlarımın, kararlarımın herhalde başarılması mümkün olduğuna bir defa daha kuvvetle inandım. Samsunluların hal ve durumlarında gördüğüm, gözlerinde okuduğum vatanseverlik, özveri,ümit ve planlarımı olumlu görüşe eriştirmeye yetmişti.’’

Mustafa Kemal, Samsun’a ve Samsun halkı için düşüncelerini belirttiği bu söyleminde ülkenin durumunu da özetlemiştir.

Geçtiğimiz günlerde Onur Anıtına bir saldırı düzenlenmiş ve saldırganlar cezalarını cezaevinde çekmektedirler.

Son günlerde ise İlkadım Anıtı’nın görünmesine engel olacak şekilde Büyükşehir Belediyesince konulan bilboardlar hem yerelde ve hem de ulusal düzeyde büyük bir tepkiyle karşılandı.

Evet, bugün 23 nisan ve ne Milli Mücadele Anıtı’nın önünde ki reklam panoları kaldırıldı, nede sökülen aydınlatmalar yerine getirildi.

BŞB Meclisinde Atatürk’e hakaret edip ceza alanları ,

Atatürk Evinin ise halen atıl durumda olduğunu,

Bütün bunların halayın başında Debreli oynayarak geçiştirilemeyeceğini bilenlerdeniz.

Gelin bu yanlışı düzeltin.

‘’Kalbi bağlılığımı ebediyen saklayacak, sizi hiç unutmayacağım’’

Diyerek Havza’da tüm Samsunlulara seslenen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e  Milli Mücadelenin başladığı bu kentte sahip çıkalım.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Eylül 2020 20:43
9 Eylül 2021 17:26
15 Ekim 2020 20:36
10 Mayıs 2023 23:40
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.