Dolar 32,4411
Euro 34,7825
Altın 2.478,28
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Az Bulutlu
Samsun
33°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 21°C

TEKİN ve DEMİRTAŞ’ın İyi Partide İsimleri Çizildi mi?

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
17 Ağustos 2020 22:42
5.433
A+
A-

İyi Parti 2. Olağan Kongresi 9 Agustus 2020 pazar günü demokrasi şenliğinde bir seçim gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Recep Güleroğlu’nun yanı sıra Hasan Aksoy, Ayşe Ayan, Ceyhun Karaca ve Murat Keskin yarıştı. Kongrede oy kullanan delegeler;

Hasan Aksoy:185

Recep Güleroğlu:129

Ceyhun Karaca : 117

Ayse Ayan :88

Murat Keskin : 49  oy kullanmışlardır. Delegenin 185 oyunu alarak Hasan Aksoy İl başkanlığına ekibiyle birlikte getirilmiştir.

Yüksek seçim kurulunda beraatını alan başkan Hasan Aksoy ayni gün partiye ekibiyle giderek devir teslimi almıştır.

Yine Başkan Aksoy aday olan diğer adaylarla birlikte bir araya gelerek birlik beraberlik gösterisini sanal alemde paylaşarak başında da yer almıştır.

Ancak; İyi partinin 2.Olağan Genel kurulunda Aday olanların yönetim listelerini incelediğimde Cemal Ceyhun Karaca’nın listesinde Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Hayati Tekin ve 57 ilden büyük bir merkez ilce olan Ikladım Belediye başkanlığının millet ittifakının ve iyi partinin tek kazandığı Ikladım Belediye Başkanı Necattın Demirtaş Üst Kurul Delegesi olarak gösterilmiş olup, diğer 4 listede her iki isimde gösterilmediğini tespit ettim.

Beyaz  liste secime girerken hala o ilin başkanı Recep Güler oğlu Mavi liste 9 ay gibi bir sure il başkanlığını yapmış teşkilatı ve siyaseti iyi bilen Hasan Aksoy’un Turuncu Liste Ilkadim ilçenin kurucu başkanı ve milletvekili aday adayı olan Ayşe Ayan hanımefendi ve Sari renkte tecrübeli bir siyasetçi Murat Keskin listesi idi ve bu dört listede Ne büyük Şehir adayı Hayati Tekin nede Ilkadim Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’in ismi mevcut idi.

Samsun İyi parti İl yönetimine ve üst kurul delegeleri listelerinde adi gecen kişiler birbirinden değerli bu kurula ve teşkilatlara dolayisiylede İyi Parti Merkez yönetimlerin belirlenmesinde hatta görev almasında yer alabilecek isimlerden yazılır ve seçilir.

Yılların siyasetçisi Milletvekilliği yapmış Hayati Tekin ve yine Türkiye’nin en önemli merkez ilçelerinden biri olan İlkadim’ın İyi partinin Belediye başkanı Necattin Demirtaş neden yer verilmemiştir.

Bu kamu oyunda da gündem olmakta ve konuşulmaktadır. Chp.sinden gelen Hayati Tekin ve Mhp.den gelen Necattin Demirtaş kendi partilerinin yöneticileri ve teşkilatı tarafından artık sizin misyonunuz bitti bizim aramızda yeriniz yok mesajı mi verildi. Ya da yerel ve görsel başında her gün doğruluğu olmayan haber ve yazılara adeda destek verircesine Ev sahibi biziz siz misafirsiniz algısı mesajı mi verildi.

İnanıyorum ki yılların tecrübeli siyaset adamı olan Hayati Tekin ve Necattin Demirtaş bu dört listede özellikle seçimlere iddialı giren Mavi Listede yer verilmeyişin nedenlerini kendilerinde bir öz hesaplama ve yorum içlerinde yapmışlardır. Her ne kadar bu duruma aldırmamış gibi görünseler de siyah kaplı Ajandalarına bunu mutlaka not almışlardır.

Secimi kazanan Başkan Hasan Aksoy birçok projeleri ziyaretleri açılışları tek belediye Başkanı olan Ilkadim Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile birlikte olacaktır.

İŞTE DELEGE LİSTELERİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.