Dolar 34,1425
Euro 37,0436
Altın 2.955,14
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Balıkesir’de hayvancılık sektörü gelişiyor

Balıkesir’de hayvancılık sektörü gelişiyor
17 Ekim 2024 16:49
29
A+
A-

BALIKESİR-BHA

Balıkesir’de hayvancılık sektörü, modern ve teknolojik sistemlerle donatılmış “Hastalıktan Ari Hayvancılık İşletme” sayısının artmasıyla dikkat çekiyor. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, büyükbaş hayvanların hijyenik ve sağlıklı koşullarda yetiştirilmesine yönelik tedbirleri içeriyor.

Hastalıktan Ari İşletmelere sertifika verildi

Kocaavşar Mahallesi’nde bulunan bir büyükbaş hayvan işletmesine, “Hastalıktan Ari İşletme” sertifikası İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan tarafından teslim edildi. Ziyaret sırasında Müdür Alkan, Şube Müdürü Abdulkadir Şahin ve teknik personel ile birlikte, işletmenin hayvancılık alanındaki yenilikleri ve destekleme modelleri hakkında üreticilerle bilgi alışverişinde bulundu.

AB onaylı işletmeler ekonomiye katkı sağlıyor

AB onaylı bu işletmeler, bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlarken, hayvan sağlığının korunması ve sağlıklı et ile süt üretimi konusunda örnek teşkil ediyor. Müdür Alkan, Balıkesir’in tarım ve hayvancılık alanındaki önemli konumunu vurgulayarak, hayvan sağlığının korunmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür etti.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.