Dolar 32,7266
Euro 35,5107
Altın 2.499,25
BİST 10.920,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 29°C

Ege Üniversitesi 15 Temmuz’da çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi 15 Temmuz’da çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak
5 Temmuz 2024 14:24
8
A+
A-

Ege Üniversitesinde (EÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenecek bir dizi etkinlik ile şehitler anılacak. Program kapsamında çelenk sunma, yürüyüş, sergi, panel gibi çeşitli etkinlikler ile birlik ve beraberlik mesajı verilecek.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan ana etkinlik kapsamında 12 Temmuz Cuma günü saat 09.30’da EÜ Kampüsünde yer alan 15 Temmuz Anıtında Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirilecek. Çelenk sunumunun ardından katılımcılar “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” kapsamında 15 Şehitleri Hatıra Koruluğuna yürüyecek. EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan “15 Temmuz Paneli” kapsamında; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, “15 Temmuz Darbe Girişiminin Tarihsel Kökleri”; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Siyasal Bilgeliler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu ise “Türkiye’nin Dış Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Çerçevesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi” başlıklı konuşmalarını yapacaklar. Konferans salonunun fuaye alanında gün boyu 15 Temmuz Sergisi ziyarete açık olacak. Panel sonunda şehitler adına lokma hayrı yapılacak.

Farklı birimlerden etkinlikler

Temmuz ayının başından itibaren üniversite bünyesinde yer alan farklı birimler çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz şehitlerini anacak. Etkinlikler kapsamında; fotoğraf ve yayın sergileri, belgesel gösterimleri, kan bağışı, satranç turnuvası, söyleşiler, film gösterimleri ile milli birlik ve beraberlik ruhu yaşatılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.