Dolar 32,9991
Euro 35,3145
Altın 2.456,95
BİST 10.691,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Fatih Sultan Mehmet: Doğunun ve Batının Ötesinde belgesel filminin galası İstanbul Sanat’ta gerçekleşti

Fatih Sultan Mehmet: Doğunun ve Batının Ötesinde belgesel filminin galası İstanbul Sanat’ta gerçekleşti
29 Mayıs 2024 18:42
36
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin medya iştiraki İstanbul Dijital Medya A.Ş. tarafından hazırlanan İstanbul temalı belgesel serisinin son filminin galası, film ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Haliç Tersanesi’nin içinde yer alan ve Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosunun sergilendiği İstanbul Sanat, bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

“Fatih Sultan Mehmet: Doğunun ve Batının Ötesinde” belgeselinin galasına, Medya A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve belgeselin yapımcısı Sibel Karakurt, yönetmen Cem Adıyaman, başrol oyuncusu Tuğrul Tülek, belgeselde yer alan sanat tarihçileri Süleyman Göncüoğlu ve Sedat Bornovalı gibi isimler katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sanat tarihçileri Nurhan Atasoy, Sedat Bornovalı, Süleyman Faruk Göncüoğlu, tarihçi Emrah Safa Gürkan, ressam Burhan Kum ve Serkan Varol ile Pınar Erkan, Laura Llewln ve Patricia Yağcıoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan belgesel izleyicilere tarihî bir yolculuk vaat ediyor.

“İSTANBUL TEMALI BELGESEL SERİSİNİN SON ÜRÜNÜ”

Medya A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sibel Karakurt; “Bu belgesel İstanbul temalı belgesel serisinin son ürünü. Daha önce İstanbul gastronomi kültürünü ve tarihini anlattığımız Ayhan Sicimoğlu anlatımıyla ‘İstanbul Lezzetleri’, İstanbul’da yaşayan farklı kültürlerin hayatlarını, ritüellerini ve geleneklerini anlatan ‘İstanbul Renkleri’, İstanbul’da cami ve ezan geleneğini anlatan ‘İstanbul Tavrı’, Mimar Sinan’ın İstanbul’daki eserlerini konu alan ‘Sinan’ın İstanbul’u’, kentin birbirinden güzel camilerini konu alan ‘Birbirini İzleyen Camiler’ gibi pek çok yapıma imza atan Medya A.Ş. olarak bu belgeselleri İBB dijital mecralarında izleyiciyle buluşturuyoruz” dedi.

Etkinlik, galaya katılanların Ah Güzel İstanbul Sergisi’ni gezerek Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosunu yerinde incelemesiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.