Dolar 32,7950
Euro 35,1535
Altın 2.449,48
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Nazım Hikmet Gaziemir’de anıldı – Gülce Haber

Nazım Hikmet Gaziemir’de anıldı – Gülce Haber
4 Haziran 2024 15:24
36
A+
A-

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 3 Haziran 1963’te yaşama veda eden dünya şairi Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında anıldı. Nazım Hikmet’in eserinden tiyatro sahnesine uyarlanan ve Erkan Bektaş’ın muhteşem bir oyunculukla sahneye taşıdığı “Şeyh Bedreddin Destanı” oyunu, büyük ustanın anısına sahnelendi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nazım Hikmet sahnesinde düzenlenen etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Nazım Hikmet’in ölümsüz eserini sahneye taşıyan Erkan Bektaş’ı büyük bir dikkatle izleyen seyirciler, sanatçının performansını ayakta alkışladı.  

Oyunun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Ünal Işık, oyuncu Erkan Bektaş’a anı objesi takdim ederek teşekkür etti. 1980 darbesinin ardından kitapların yasak olduğu yıllarda Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı kitabına arkadaşı sayesinde ulaştığını anlatan Başkan Ünal Işık, “Şeyh Bedreddin Destanı’nı lise birinci sınıftayken okumuştum. Öyle etkilemişti ki beni defalarca okudum. Kurtuluş Savaşı’nın boşa verilmediğini, özgürlüğün ve bağımsızlığın bizim damarlarımızda dolaşan kanda mevcut olduğunu o gün anladım. Kurtuluş Savaşı Destanı kitabını okuduktan sonra Nazım Hikmet hayranı oldum. Neredeyse tüm şiirlerini okuduğum, birçok şiirini de ezbere bildiğim büyük ustanın yokluğunu, kesik bir kol gibi omuz başımda hissediyorum. Nazım’ın yokluğu ülkemiz için çok büyük kayıptır. Ülkesini çok seven Nazım’ın ömrü, sürgünlerde geçti. Anadolu’da bir köy mezarlığında, bir çınar ağacının altında yatmayı vasiyet eden Nazım Hikmet, ne yazık ki memleketinden çok uzaklarda yatıyor. Nazım’ın şiirleri tüm dünyaya ulaşmışken biz yanı başımızdaki ülkeden onun mezarını ülkemize taşıyamadık. Dilerim bir gün mezarı çok sevdiği Anadolu’ya taşınır” diye konuştu.  
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.