Dolar 32,6406
Euro 34,9856
Altın 2.423,04
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Açık
Samsun
27°C
Açık
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C

NESCAFÉ Gold’un genç sanatçılara desteği, eğitici videolarla sürüyor

NESCAFÉ Gold’un genç sanatçılara desteği, eğitici videolarla sürüyor
15 Haziran 2024 03:24
32
A+
A-

Migros iş birliği ile NESCAFÉ Gold, İstanbul Modern’in hayata geçirdiği program kapsamında 16 genç sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin dijital üretimlerine odaklanan çalışmalarını destekliyor.

Proje dahilinde İstanbul Modern küratörleri Nilay Dursun ve Ümit Mesci önderliğinde hazırlanan 6 videoluk eğitim serisi, Migros’un Kadın Akademisi platformunda yayınlandı.

Migros iş birliği ile NESCAFÉ Gold’un desteklediği ve İstanbul Modern’in hayata geçirdiği program kapsamında, sanatçı olmak isteyen gençlere yol gösterecek bir video serisi yayınlandı. Genç sanatçıların dijital üretimlerinin, müze çatısı altında daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan program; İstanbul Modern küratörleri Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin hazırladığı bu eğitici videolarla daha da zenginleşiyor. Seride yer alan ve birbirinden ilgi çekici içeriklere sahip 6 video, Migros Kadın Akademisi’nde genç sanatçılara yol gösteriyor. 

Sanatçı olmak isteyen yaratıcı, üretken ve yetenekli gençlere farklı açılardan katkı sağlamayı hedefleyen projenin eğitici videolar serisinde; dijital kültürün fiziksel sanat çalışmalarına nasıl yansıdığı, sanatçıların yapay zekâdan nasıl yararlandıkları, üç boyutlu baskı tekniklerinin sanat üzerindeki dönüştürücü etkisi gibi başlıklar öne çıkıyor. Ayrıca sanatçıların dijital çağı yorumlamak için verileri nasıl kullandıkları, fiziksel dünyayı sanal ortama taşımada kullandığı ‘fotogrametri’ ile oluşturduğu üç boyutlu dijital modelleri sanat yapıtlarına dönüştürmeleri ve algoritmalarla üretimlerini biçimlendirdiği ‘jeneratif’ sanat dünyası da videolarda işleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.