Dolar 34,4944
Euro 36,3655
Altın 2.965,81
BİST 9.221,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

PROF. DR. İBRAHİM TELLİOĞLU YILIN EN İYİ İNCELEME ÖDÜLÜNE SAHİP OLDU

PROF. DR. İBRAHİM TELLİOĞLU YILIN EN İYİ İNCELEME ÖDÜLÜNE SAHİP OLDU
14 Kasım 2021 22:44
273
A+
A-

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 40’ncı Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’ ödülleri Kahramanmaraş’ta sahiplerini buldu.

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) düzenlediği ve geçen yıl yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen “2020 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödül Töreni”, Türk edebiyatına yön veren birçok şair ve yazarın yetiştiği Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Kentteki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde organize edilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ödül alan katılımcıları şiir ve edebiyatın kentinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yapılan ödül töreninde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından verilen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödül töreninde Prof. Dr. Tellioğlu’nun “Fethedilenlerin Gözüyle Anadolu’nun Fethi” kitabıyla e

Kitabın Konusu
Bugüne kadar Anadolu’nun Türkler tarafından fethi Türk-İslam kaynakları ve Bizans kaynakları üzerinden anlatılmaktaydı. Yayınlanan bu kitap ile Türklerin Anadolu’ya gelişi o dönemde Anadolu’da yaşayan yerel halk tarafından nasıl gözlendiği anlatılıyor. Yayınlanan bu eserde bu değişim süreci ayrıntılarıyla anlatılırken, yerel halkın Bizans baskısı yerine Türk hoşgörüsünü tercih ettiğini gözler önüne sermektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.