Dolar 32,6717
Euro 35,4273
Altın 2.501,42
BİST 10.925,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 29°C

Samsung, ünlü fotoğraf sanatçıları Raymond ve Simon Depardon’u Paris 2024 Olimpiyatlarını konu alan ortak sergide buluşturdu

Samsung, ünlü fotoğraf sanatçıları Raymond ve Simon Depardon’u Paris 2024 Olimpiyatlarını konu alan ortak sergide buluşturdu
5 Temmuz 2024 12:12
6
A+
A-

Fransa’nın meşhur fotoğraf sanatçısı Raymond Depardon, kendisi gibi fotoğraf sanatçısı olan oğlu Simon Depardon’la birlikte “Olympic Games Instants Shared #withGalaxy” başlığıyla Paris’in sembolik noktalarında eserlerini sergiliyor. Olimpiyat tutkunları ise Samsung Galaxy Takımını öne çıkararak sporun estetiğini ve Işıklar Şehri’nin ikonik mimarisini vurgulayan eserlerde yer alan QR kodu aracılığıyla mesajlarını ileterek serginin bir parçası olabilecek. 

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları global partneri Samsung Electronics, efsanevi Fransız fotoğrafçı Raymond Depardon’u yönetmen ve fotoğrafçı oğlu Simon Depardon’u bir araya getiren ve ikilinin eserleriyle hazırlanan yeni bir sanat projesinin destekçisi oldu. Paris’te sergilenmeye başlanan proje, “Olympic Games Instants Shared #withGalaxy” adını taşıyor ve sporun gücüne yeni bir bakış açısı sunan büyüleyici fotoğrafları içeriyor. Paris 2024 için geri sayım devam ederken açılan sergi, Samsung’un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ruhunun ev sahibi şehre yansımasını sağlayacak etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. 

Geçtiğimiz yüz yılın sembol görüntülerinden bazılarında fotoğrafçı ve sinemacı Raymond Depardon’un imzası bulunuyor. Bu fotoğraflar arasında 1964 ve 1980 yılları arasında Olimpiyat yarışmalarında yer alan sporcuların portreleri de yer alıyor. Samsung’un Paris Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdiği bu sanat projesi, bir yandan Raymond Depardon’un en meşhur eserlerine saygı duruşunda bulunurken, diğer yandan babadan oğula geçen sanat pratiğiyle sporcular arasında elden ele aktarılan olimpiyat meşalesi arasında bir benzeşim kuruyor. Baba Depardon’un ikonik siyah-beyaz arşiv görüntüleri, objektifiyle en yeni Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları disiplinlerine odaklanan oğul Depardon’un yeni fotoğraflarıyla birlikte sergileniyor.

Fotoğraf serisinde Samsung Galaxy Takımı sporcularından Sarah Bee (Break Dans), Aurelien Giraud (Kaykay), Mejdi Schalck (Spor Tırmanışı) ve Yvan Wouandji (Görme Engelli Futbolu) yer alıyor. Eserler, aralarında Rue du Louvre, Pont de la Concorde ve Rue des Pyramides’in de bulunduğu Paris’in dokuz sembolik mekanında ve kentin diğer noktalarında Eylül ayının başına kadar sergilenecek.

Simon Depardon, sergiyle ilgili olarak, “Bu projeye katılmaktan büyük heyecan duydum çünkü fotoğraflarım ilk kez babamınkilerle birlikte sergileniyor. Eserlerimde, dört muhteşem Fransız sporcunun yalnızca portre fotoğrafını çekmekle kalmayıp hepsinin insani yanını da vurgulamak istedim. Galaxy S24’ün performansı, şehirle sanatsal açıdan uyumlu, olağanüstü anlar yakalamamız için bize birçok imkan sundu,” dedi

Olimpiyatları takip eden sporseverler de 24 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında eserlerde yer alan QR kodu aracılığıyla Samsung Galaxy Takımına destek mesajlarını paylaşıp kampanyanın bir parçası olabilecek. Spor severlerin mesajları, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları süresince, Samsung Olimpiyat™ buluşma noktası @ Samsung | Champs-Elysees 125’te ve Samsung’un Olimpiyat ve Paralimpik Köyü içindeki spor salonu Village Plaza’da sergilenecek.

Samsung Electronics Mobil e-Deneyim İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Stephanie Choi şunları söyledi: “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının misyonu, dünyayı inovasyona açık bir anlayışla bir araya getirmek. Raymond ve Simon Depardon ile gerçekleştirilen ortak sergi aracılığıyla Samsung, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının sunduğu yüksek idealleri destekleyen yaklaşık 40 yıllık serüveninde bir sonraki aşamaya geçmek için, yenilikçi Galaxy teknolojilerinden faydalanıyor.”

Proje kapsamında Raymond Depardon’un efsanevi fotoğraflarından ikisini ve Simon Depardon’un sekiz yeni fotoğrafını içeren 10 eser, Gare de L’Est, Quartier Saint-Germain, Porte d’Orléans, Stade de France, Rue Vieille du Temple ve Opéra’da sergileniyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.