Dolar 32,1894
Euro 34,9314
Altın 2.507,60
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 21°C

Samsunlu Sanatçılar Derneği kültür sanat sezonunu konserle açtı

SAMSUN (AA) – Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD), 2022-2023 kültür sanat sezonunu Türk sanat müziği konseriyle açtı. İlkadım Belediyesi Acem …

Samsunlu Sanatçılar Derneği kültür sanat sezonunu konserle açtı
27 Ekim 2022 17:43
110
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD), 2022-2023 kültür sanat sezonunu Türk sanat müziği konseriyle açtı.

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde düzenlenen konserden önce konuşan SASAD Başkanı Ömer Umutlu, 2004'ten bu yana edebiyat, müzik, resim, heykel, tiyatro gibi birçok sanat dalında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu yılki kültür sanat sezonunu Türk sanat müziği konseriyle açtıklarını belirten Umutlu, Samsun ve bölgede Türk sanat müziğine gönül vermiş, gelişimine ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamış sanatçılarla bir arada olduklarını dile getirdi.

Dernek olarak kültürel çalışmalara da katkı sunduklarını vurgulayan Umutlu, yakın zamanda Samsunlu ve Samsun'da yaşayan şair ile yazarların eserlerinden oluşan “Şiir Seçkisi 2” kitabının tanıtımını yapacaklarını kaydetti.

Türk Halk Müziği Korosu kurmak için çalışma da yürüttüklerini anlatan Umutlu, “Samsun, kültür ve sanat şehridir. Her yönüyle ön planda olmalıdır. Bunun için çalışıyoruz. Derneğimizin 255 kayıtlı üyesi var. Bu sayımız her geçen gün artmakta. Sanata, kültüre, edebiyata katkı sağlayan herkesi davet ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde kültürel etkinliklerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Daha sonra, mimar, öğretmen, ev kadını, avukat ve iş insanlarından oluşan Türk Sanat Müziği Topluluğu konser verdi.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.