Dolar 33,0352
Euro 35,9421
Altın 2.505,06
BİST 10.871,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Gezgin Oyun Parkı” etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta başlatıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Gezgin Oyun Parkı” etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta başlatıyor
25 Temmuz 2024 22:48
1
A+
A-

Üsküdar, İstanbul’un en yaşanabilir ilçelerinden biri olma yolunda çocuk dostu ve oyun dostu uygulamalarıyla öncü bir vizyonu benimsiyor. Bu vizyonun merkezinde şehirde sağlıklı büyüme ve oyun hakkını koruma taahhüdümüz var.

 

“Gezgin Oyun Parkları” projesi ile başlayan bu yaklaşımımız, eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleriyle donatılmış oyun ve rekreasyon hizmetlerinde yeni bir örnek belirlemeyi amaçlıyor. “Çocuklar Üsküdar’da, Oyun Sokaklarda!” sloganımız, her çocuğun erişebildiği güvenli ve keyifli oyun oynayabileceği kamusal alanları yaratma kararlılığımızı yansıtıyor.

 

Hikaye, sokak çevresindeki konutlarda yaşayan çocukların birlikte bir mektup oluşturması ve sokaklarında “Oyun alanı” istemesiyle başladı. 

 

Çocuklar Sinem Dedetaş’a yazdıkları mektupta “Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz.” diyerek sokaklarında oyun alanı talep etti.

 

Talebi değerlendiren Dedetaş, içerisinde çeşitli oyun malzemelerinin yer aldığı, müzik ve eğlendirici aktivitelerin bulunduğu “Gezgin Oyun Parkı” etkinlik serisini başlattı. 26 Temmuz Cuma günü oyun alanına dönüştürülecek Çengelköy Mahallesi Huzurtepe Sokak, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında “Çocuklar Üsküdar’da, Oyunlar Sokaklarda” sloganıyla çocukların oyun oynayacakları ve eğlenecekleri bir alana dönüşecek.

 

ÇOCUKLARI ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTELER BEKLİYOR

 

“Gezgin Oyun Parkları”nda “Akıl ve Zeka Oyunları”nın yanı sıra, “Resim Ormanı”, “Sokakta Sanat”, “Geleneksel çocuk oyunları”, “Su oyunları”, “Voleybol”, “Ayak tenisi”, “Minyatür kale” ve “Beceri gelişimi ve Eğitsel oyunlar” olmak üzere birçok aktivite yer alacak. Etkinlikte çocuklar dans edecek ve patlamış mısır ikramı da yapılacak.

 

Etkinlik 26 Temmuz Cuma günü saat 11.00’de Çengelköy Mahallesi Huzurtepe Sokak’ta başlayacak ve saat 16.00’ya kadar sürecek.

 

“ARZUMUZUN SİZ BAŞKANIMIZ TARAFINDAN OLUMLU DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ BİLİYORUZ”

 

Öte yandan, 39 çocuğun imzası ile gelen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Aşağıda adı soyadı ve imzaları bulunan bizler 877 Ada 1 Parsel’de Huzurtepe Sokak’ta ikamet eden çocuklarız. Mahallemizin, sokağımızın kurulduğu 1964 yılından beri hiçbir çocuk bir oyun alanında oynamadan yetişkin oldular. Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz. Her türlü tehlikeyi göze alarak sokak içinde kah araçlardan kah asabi komşulardan azar işiterek, engellenerek büyümek istemiyoruz. Bu arzumuzun siz sayın başkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini biliyor ve umut ediyoruz. Sokağımızda bulunan boş arsalardan herhangi birine oyun planı yapmanızı rica ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.