Dolar 32,2588
Euro 35,0430
Altın 2.464,98
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Hoynat Adası turizme kazandırılıyor

TÜRKİYE’DE TEPELİ KARABATAKLARIN YUVA YAPTIĞI TEK YER OLARAK BİLİNEN HOYNAT ADASI TURİZME KAZANDIRILIYOR.

Hoynat Adası turizme kazandırılıyor
22 Ekim 2021 00:42
395
A+
A-

Türkiye’de tepeli karabatakların yuva yaptığı tek yer olarak bilinen Hoynat Adası turizme kazandırılıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapacağı çalışmayla önemli turistik alanları arasında yer alan, tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal güzelliğiyle de dikkat çeken Hoynat Adası’nın cazibesi artacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti olarak da bilinen Hoynat Adası karşısına ziyaretçiler için otopark ve seyir noktası oluşturmak amacıyla peyzaj projesi hazırladı. Proje kapsamında, atıl durumda olan seyir alanını kullanılabilir hale getirmek amacıyla zemini doğal taşla kaplayacak ve güvenlik için teras alanının etrafını ahşap korkuluk ile çevirecek.

Kuş gözlemi yapılması için teras alanına 2 adet seyir dürbünü yerleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, kumsal alanının ulaşılabilir olması ve kullanımının artırılması adına ahşap basamaklarla deniz seviyesine iniş sağlayacak. Alanda araç güvenliğini oluşturabilmek adına ise binek araçlar ve tur otobüsleri için otopark ile adayı seyre gelen ziyaretçilerin kullanabileceği bir mobil büfe ve piknik masaları yerleştirilecek.

Üzerinde küçük surlar ve su kalıntıları bulunan, eski zamanlarda gemiciler tarafından depo ve sığınak olarak kullanılan ada, günümüzde ise tepeli karabatak kuşlarının ve gümüş renkli martıların yaşam alanı olarak biliniyor. Kuş gözlemcileri tarafından bu yönüyle ilgi odağı olan, doğal yaşamın korunması için giriş çıkışların durdurulduğu ancak kıyıya yakın olması sayesinde kumsaldan ve yol kenarından izlenebilen ada, yerli ve yabancı turistlerin gezi rehberinde yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.