Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Ordu BİLSEM, Kanada’da düzenlenen robotik yarışmasında birinci oldu

ORDU (AA) – Ordu'da Altınordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, hazırladıkları “Black Storm” isimli robot ile …

Ordu BİLSEM, Kanada’da düzenlenen robotik yarışmasında birinci oldu
8 Mart 2022 17:10
179
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'da Altınordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, hazırladıkları “Black Storm” isimli robot ile Kanada'da düzenlenen First Robotics Competition yarışmasında birincilik elde etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez 15 kişiden oluşan takımla, 24 Şubat – 6 Mart tarihlerinde Kanada'nın British Columbia Eyaleti Vancouver Victoria şehrinde gerçekleştirilen ve farklı ülkelerden 26 takımın yer aldığı yarışmaya katıldı.

Belediyenin yazılım şirketi ORYAZ AŞ'nin de desteğiyle robotu hazırlayan öğrenciler, ilk kez bu yarışmaya katılan takımlar arasında birinciliği kazandı. Takım, “2022 Highest Rookie Seed Award Canadian Pasific Regional” ödülünü aldı.

BİLSEM öğrencileri ile beraberindeki heyeti, Ordu-Giresun Havalimanı'nda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve ORYAZ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Baş, öğretmenler ve veliler karşıladı.

Merkez Müdürü Tuncay Kaya, burada yaptığı konuşmada, büyük bir emeğin büyük bir başarı ile sonuçlandığını belirtti.

Öğrencileriyle gurur duyduğuna işaret eden Kaya, “Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızın yoğun çalışmasının sonucudur bu başarı. Biz gitmeden önce buna inanmıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımız ve birçok sponsorumuzun desteğiyle gittik. Giderken buna inandık ve inandığımız zaferi elde ederek geri döndük.” ifadelerini kullandı.

Kaya, İstiklal Marşı'nı okutmanın, Türk bayrağını dalgalandırmanın ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Öğrenciler de verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını dile getirerek, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Muhabir: Zafer Sel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.