Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Ordu’da 600 yılık tarihi Eskipazar cami restore ediliyor

ORDU (AA) – Ordu'nun Altınordu ilçesinde 1380-1390 yılları arasında inşa edildiği belirtilen Eskipazar Cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından …

Ordu’da 600 yılık tarihi Eskipazar cami restore ediliyor
21 Kasım 2021 12:00
232
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Altınordu ilçesinde 1380-1390 yılları arasında inşa edildiği belirtilen Eskipazar Cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile restore ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü camide incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Güler, gazetecilere, çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi camiyi yeniden ibadete açmak istediklerini söyledi.

Kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkarak Ordu'da restorasyon çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Güler, “Burası da eski adıyla Bayramlı Cami olarak bilinen, Hacıemiroğulları Beyliği zamanında 1300'lü yıllarda yapılan bir cami. Burası Müslümanların ilk ibadet faaliyetlerini gerçekleştirdiği yerlerden bir tanesi. O bakımdan bizim için çok önemli.” dedi.

Güler, atıl durumda bulunan camiyi aslına uygun şekilde tekrar canlandırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah yakın zamanda bu çalışmalarımızı bitireceğiz. Amacımız burayı sadece restore etmek değil, aynı zamanda ibadete açmak. Yaptığımız çalışmalarla geçmişle gelecek arasında bir bağ kurarken onların varlıklarını gelecek nesillere de aktarmaya çalışıyoruz. Buradaki çalışmaları bir an evvel hizmete alarak geçmişle olan bağımızı güçlendirmek istiyoruz.”

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.