DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ordu’da bakıma muhtaç hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturuldu

ORDU (AA) – Ordu'da bakıma muhtaç, doğal yaşam ortamında mücadele edemeyecek, sahipleri tarafından terk edilmiş hayvanlar için yaşam alanı …

Banner Resmi
11.11.2021
202
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'da bakıma muhtaç, doğal yaşam ortamında mücadele edemeyecek, sahipleri tarafından terk edilmiş hayvanlar için yaşam alanı kuruldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisi içindeki yaklaşık bir dönümlük alanda keçi, ördek, kaz, tavuk, horoz, sülün ve tavşan gibi hayvanların bulunduğu doğal yaşam alanı oluşturuldu.

Keçiler için yamaç, bazı hayvanlar için de küçük göletlerin oluşturulduğu doğal yaşam alanında işçiler de boş zamanlarında hayvanlarla ilgilenerek stres atıyor.

Burada korumaya alınan hayvanları görmek isteyenler de zaman zaman doğal yaşam alanını ziyaret ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, AA muhabirine, doğal yaşam alanının kısa süre önce hizmet vermeye başladığını söyledi.

Okutucu, doğal yaşam ortamında kendi mücadelesini veremeyecek ve sahipleri tarafından terk edilmiş hayvanlara yaşam alanı oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde bir çok önemli projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Okutucu, bu projenin de onlardan biri olduğunu belirtti.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde kedi ve köpek gibi hayvanların sahiplenildiğine işaret eden Okutucu, bu çalışma sayesinde tek tırnaklı ve kanatlı hayvanları da sahiplenmeye başladıklarını aktardı.

Okutucu, sahiplenilen keçi, ördek, kaz, tavuk, horoz, sülün ve tavşan gibi hayvanların yem ihtiyacının ve sağlık giderlerinin belediye tarafından karşılandığına dikkati çekerek, alana gelen herkesin keyifle hayvanlarla yakından ilgilenip stres attığını kaydetti.

Okutucu, hayvanlarla yakından ilgilenip stres atan vatandaşları gördükçe mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.