DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ordu’da geleneksel köylü pazarındaki kadın üreticilere 500’er liralık destek

ORDU (AA) – Ordu'nun Altınordu Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla geleneksel köylü pazarında kayıtlı kadın …

Banner Resmi
09.06.2021
346
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Altınordu Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla geleneksel köylü pazarında kayıtlı kadın üreticilere 500'er liralık hibe desteği sağlandı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, belediye binası önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, salgın döneminde belediye olarak 15 milyon liralık Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketi'ni açıkladıklarını anımsattı.

Birçok birleşeni olan paketin, üçüncü birleşenin de üretici kadınlarla ilgili olduğunu anlatan Tören, daha önce öğrencilere, şoför esnafına, faal amatör spor kulüplerine ve hakemlere desteklerini ulaştırdıklarını belirtti.

Tören; vatandaşın, kadının, gencin, yaşlının, engellinin yanında olmaya gayret ettiklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu sorumluluğu şehre bir borç bir sorumluluk bilerek bugün böylesi önemli programda geleneksel köylü pazarında kadın üreticilerimiz için hazırladığımız 500 liralık hibeyi hep birlikte paylaşacağız. Bu pazarlarda ev ekonomisine, üretimine katkıda bulunmak için hakikaten yağmur çamur, dört mevsim sabahın erken saatlerinde köy minibüsünü kaçırmadan pazara inen tüketicisi ile buluşturan ve aynı zamanda son günlerde, son yıllarda gıda güvenliği dediğimiz organik ürünler konusunda insan sağlığına, toplum sağlığına da önemli hizmetler yapan üreticilerimizin yanında olmak Altınordu Belediyemizin önemli sorumluluklarından bir tanesidir.”

Üretilen ürünlerin ekonomik değerini bulabilmesi için üreten kadın kooperatifini de kurduklarını hatırlatan Tören, “Bugün sizi burada toplama sebebimiz şu; Üretmeye devam edin annelerim, üretimin parçası olun annelerim. Eğer tarım iyi değilse toplumdaki mutluluğu, huzuru, refahı sağlayamayacağımızın farkındayız. Bu şehrin üretim arzını, bu şehrin üretim mantığını yeniden gözden geçirerek kalkınmada Ordu modelini Allah'ın izniyle devletimizle, milletimizle, hükümetimizle el ele vererek ama en çok da Altınordulu kadınlarımızla dayanışma içerisinde oluşturacağız.” dedi.

Tören, bundan sonraki süreçte üretici kadınlara, hem pazarda hem toprakta hem alanda hem de ticari standartta şartlarını güçlendirecek adımları ve desteklemeleri kesintisiz devam ettireceklerini kaydetti.

Etkinliğe katılan Vali Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ile alana gelen üreticilerle bir süre görüştü. Vali Sonel, çalışmaları nedeniyle Başkan Tören'e teşekkür ederek desteğin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Geleneksel köylü pazarında kayıtlı üreticiler, program sonunda desteği almak üzere başvuru yaptı.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.