Dolar 32,2678
Euro 34,7660
Altın 2.394,44
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 19°C

Ordu’da heyelan sonucu 3 ev hasar gördü

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ilçesinde, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) yapılan incelemede, heyelanda hasar gören 1 evin yıkımına, 2 evi tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi.İlçeye bağlı Keş Mahallesi Çoloğlu mevkisinde meydana gelen heyel…

Ordu’da heyelan sonucu 3 ev hasar gördü
24 Şubat 2023 21:59
100
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ilçesinde, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) yapılan incelemede, heyelanda hasar gören 1 evin yıkımına, 2 evi tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi.

İlçeye bağlı Keş Mahallesi Çoloğlu mevkisinde meydana gelen heyelanda 3 ev hasar gördü. Evleri hasar gören vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine AFAD ekipleri, olay yerindeki 3 evde ve fındık bahçesinde inceleme yaptı.

İncelemenin ardından ekipler, Hicabi Balcı'ya ait evin yıkımını, Ramazan Balcı ve Yaşar Balcı'ya ait evlerin ise tedbir amacıyla boşaltılmasını kararlaştırdı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AA muhabirine, Karadeniz Bölgesi'nde ve Ordu'da özellikle bu tür yer altının bentonit madenlerle yüklü olmasının yüzeysel kaymalara vesile olduğunu söyledi.

Keş Mahallesi'nde de yüzeysel kaymanın oluştuğunu vurgulayan Tavlı, “AFAD, hem oradaki hasar tespitini hem de oradaki ileriye dönük yapılaşma ile ilgili sorunları belirlemek için çalışmalar yaptı. Raporlamanın neticesinde biz de oranın neticesini tam manasıyla almış olacağız. Şu anda ilk bakıldığında özellikle Karadeniz'in her noktasında bu tür hadiseler, maalesef yer altındaki bentonit madeninden kaynaklı. Su geçirgenliğinin olmayışından dolayı havzalarında toprakla bentonitin birleştiği noktalarında sıvılaşmaya neden oluyor. Bu da kaymalara, göçüklere neden oluyor. Bu da ilk baktığımızda böyle görünen bir hadise.” dedi.

Tavlı, riskli binalarla ilgili kararın verildiğini, bölge ile ilgili raporlamanın ayrıca yapılarak kendilerine bildirileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Kaban

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.