Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Ordu’da kalacak yeri olmayan üniversite öğrencileri otellerde misafir edilecek

ORDU (AA) – Ordu'da kalacak yeri olmayan üniversite öğrencileri kiralanan otellerde ağırlanacak. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gençlik …

Ordu’da kalacak yeri olmayan üniversite öğrencileri otellerde misafir edilecek
18 Eylül 2021 16:57
545
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'da kalacak yeri olmayan üniversite öğrencileri kiralanan otellerde ağırlanacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarına yerleştirme işlemlerinin devam etmesi, kiralık ev bulamama gibi nedenlerle kalacak yeri olmayan üniversite öğrencilerine Vali Tuncay Sonel yardım elini uzattı.

Öğrenciler, yurtlara yerleştirmeler yapılana ya da ev buluncaya kadar kiralanan otellerde misafir edilecek.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Vali Sonel, Ordu'ya bugünlerde ülkenin çeşitli illerinden gençlerin üniversite için geldiğini belirtti.

Sonel, öğrencilerden bazılarına yurt çıkmadığını, bazılarının da ev bulamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Biz de Ordu Valiliği olarak otellerimizle anlaştık, öğrencilerimize ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Valiliğimizin hemen girişinde yer alan Açık Kapı ofisimizde öğrencilerimiz karşılanıyor. Yurt çıkmayan ya da ev bulamayan öğrencilerimiz otellerimizde ağırlanıyor. Akşam yemeği kendilerine ikram ediliyor. Devletimizin şefkati ve merhameti genç kardeşlerimize gösteriliyor. Onlar bizim misafirimiz. Yurt çıkıncaya ya da ev buluncaya kadar Valiliğimizin misafiri olarak temiz ve salgın şartlarına uygun, sağlıklı bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar.”

Ordu Üniversitesini kazanan oğlunu şehre getiren Rahmi Palancı ise “Oğlumu yurda yerleştirmek üzere dün İzmir'den yola çıktık, sabah Ordu'ya geldik. Yurt da çıkmadığı için özel öğrenci yurtlarını aradık ancak boş yer bulamadık. Son çare Valiliğe geldik. Ordu Valiliği sağ olsun bize yardımcı oldu ve kalacak yer gösterdi. Ordu Valisine teşekkür ediyorum, verilen bu hizmetten çok memnun kaldık.” ifadelerini kullandı.

Rize'den gelen öğrencilerden Elif Dayan da verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.