Dolar 32,3665
Euro 34,7945
Altın 2.394,36
BİST 10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Trabzonlu iş insanı Hasan Osman Sabır’dan Ordu’da eğitime destek

– Vali Tuncay Sonel:
– “Deprem riski olan 66 okul binasını yıktık. Çok kısa sürede İl Milli Eğitim Müdürümüz ile Ordu ve Ordu dışından iş insanlarımızla 57 okul, 790 dersliğe ulaştık”

Trabzonlu iş insanı Hasan Osman Sabır’dan Ordu’da eğitime destek
4 Nisan 2023 13:19
94
A+
A-

ORDU (AA) – Trabzonlu iş insanı Hasan Osman Sabır, Ordu'nun Ünye ilçesinde atıl durumdaki ilkokul binasını köy yaşam merkezine dönüştürecek.

Göbü Mahallesi'ndeki atıl okul binasının, iş insanı Sabır tarafından yaklaşık 2 milyon lira harcanarak onarılıp köy yaşam merkezine haline getirilmesi amacıyla Valilik'te protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Vali Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmada, Sabır'a teşekkür ederek, “Böyle mübarek bir ayda hayır işi yaptığı için hem Ordulu hemşehrilerimiz adına hem de oradaki çocuklarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun.” dedi.

Ordu'ya, her fındık hasat döneminde yaklaşık 25 bin tarım işçisi geldiğini belirten Sonel, tarım işçilerinin okul çağındaki çocuklarının da köy yaşam merkezinden yararlanma imkanı bulacağını söyledi.

Sonel, Ordu'da göreve başladığında 66 okulun deprem riski bulunduğunu ve yıkılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Deprem riski olan 66 okul binasını yıktık. Çok kısa sürede İl Milli Eğitim Müdürümüz ile Ordu ve Ordu dışından iş insanlarımızla 57 okul, 790 dersliğe ulaştık. Hayırsever iş insanımızın onarımını yapacağı 4 derslikli Göbü İlkokulu ile birlikte 58 okul ve 794 dersliğe ulaşmış olacağız. Bunun yanında hayırseverlerimizle birlikte okullarımızla ilgili yapılan diğer çalışmalar da bulunmaktadır. Allah sizler gibi dostlarımızın sayısını artırsın, şehrimize hayırlı olsun.”

Hasan Osman Sabır ise Ünye'de yatırım ve hayır işi yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Asıl amacımız okulun tekrar faaliyete geçirilmesi ve yazın yapılacak sosyal faaliyetlerde mevsimlik tarım işçilerinin öğrenim çağındaki çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesidir. Projemizi yaptık. 90 gün içerisinde tamamlayarak sizlerle birlikte açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Hasan Osman Sabır arasında imzalandı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.