Dolar 32,4695
Euro 34,7807
Altın 2.477,67
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

AK Parti’li Keşir, Düzce depreminin 22. yılında hayatını kaybedenleri andı

ANKARA (AA) – AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Düzceliler olarak 1999 yılında 'asrın felaketini' yaşadık ancak …

AK Parti’li Keşir, Düzce depreminin 22. yılında hayatını kaybedenleri andı
11 Kasım 2021 13:07
324
A+
A-

ANKARA (AA) – AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Düzceliler olarak 1999 yılında 'asrın felaketini' yaşadık ancak yaşanan her felakette olduğu gibi 12 Kasım depreminden sonra da birlik olduk.” ifadesini kullandı.

Keşir, yazılı açıklamasında, 12 Kasım 1999'daki Düzce depreminin üzerinden 22 yıl geçtiğini, hayatını kaybeden 710 kişinin acısının hala yüreklerde hissedildiğini belirtti.

“Düzceliler olarak 1999 yılında 'asrın felaketini' yaşadık ancak yaşanan her felakette olduğu gibi 12 Kasım depreminden sonra da birlik olduk.”değerlendirmesini yapan Keşir, Türkiye'nin en genç şehri olan Düzce'nin hasarlarını gidererek gelişmiş şehir statüsüne ulaşması için mücadele verdiklerini anlattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da destekleriyle AK Parti hükümetleri döneminde Düzce'de önemli mesafeler katedildiğini anımsatan Keşir, “Düzce, yeni hastanesi ve sayısı her geçen gün artan sağlık tesisleri, otoban bağlantısı ve karayolları, millet bahçesi, sıfır atık tesisi başta olmak üzere şehircilik anlamında da her gün büyüyüp gelişmeye devam etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Depremin üzerinden geçen sürede Düzce'de depreme yönelik ortak bilincin oluştuğuna işaret eden Keşir, şunları kaydetti:

“Milletçe, her türlü yıkımın üstesinden gelebileceğimize olan inancımız tamdır. Bu bağlamda, 1999 tarihi, ülkemizin afet yönetimi stratejisi açısından hem de tarihe geçen bir dayanışma örneğinin sergilenişi sebebiyle bir milattır. Depremin yıl dönümü vesilesiyle, bir kez daha depremde vefat eden hemşehrilerimizi rahmetle anıyor, ailesini ve yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza sabır diliyorum.”

Muhabir: Fatma Can

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.